REKLAMI GEÇ

Pamukkale projelerine Vali Demir incelemesi

Pamukkale projelerine Vali Demir incelemesi

Aydın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından yapılması için izin verilen proje ve çalışmaların incelenmesi gezisine katılan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale’nin master planının çıkarılacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Eylül 2012 Pazartesi, 11:40

Aydın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından yapılması için izin verilen proje ve çalışmaların incelenmesi gezisine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Aydın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Tabiat Varlıkları Kurulu Bölge Komisyon Başkanı Ali Aygören, ve kurul üyeleri katıldı.

İlk olarak Kuzey Kapı istikametinden ören yerine giriş yapan heyet, yeni yapılan yolu incelediler. Arkeoloji Müzesi yakınında bulunan ve kurul izni ile yaptırılan büfe ve çevresinde de incelemelerde bulunan heyet, daha sonra traverten bölgesinde bulunan Çamlık Koruluğu’ndaki ahşap uygulamaları ve duvar ile turistlerin travertenlere ilk giriş yeri olan bölgede yapılan traverten mermerlerde incelemeler yaptı.

Kurul üyeleri ile birlikte inceleme gezisinin ardından bir toplantı yapan Vali Abdülkadir Demir, Pamukkale’nin herkes için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, “Örenyeri ile ilgili olarak çok önemli çalışmalar yapıldı.Bu çalışmalarda gördük ki, kurulla işleyiş arasında bir diyalog eksikliği var. Pek çok sorunun nedeni olarak kurul gösteriliyor. Bunun üzerine biz de bütün ilgili kurumlarla yine sizlerin katıldığı bir toplantı yapmıştık. Bu toplantıda görüldü ki, kurula doğru proje zamanında geldiğinde, daha önceden yapılacak fikirler paylaşıldığında bir sorun olmadığı görüldü. Bu anlamda da Türkiye’ye örnek bir çalışma oldu. Yani insanlar hep kurulun işleyişle ilgili sorunlar çıkardığına inanır ama bunun doğru olmadığı Denizli’de görüldü. Şu anda bizim bütün projelerimiz aşağı yukarı zamanında geçiyor, karar veriliyor ve uygulanıyor. Bugün yaptığınız ziyaret bizim için çok önemli. Biz şuna inanıyoruz, sizin aldığınız kararlar burada uygulanmıyorsa, bu kararın hukuki ve bilimsel gerekçesi anlaşılmadan burada bir iş yapılıyorsa bu iş uzun soluklu olamaz” dedi.

Pamukkale ve çevresinde ilerleyen zamanlarda gözle görülür şekilde önemli değişikliklerin yaşanacağına kaydeden Vali Demir, “Pamukkale’de ne yapmamız gerekiyorsa, bunu bilimsel toplantılarla, konuşmalarla bu işe katkı sağlayacak her kesimin görüşünü alarak bölgenin tamamen bir master planını çıkarmamız gerekiyor. Bundan sonra yönetici olarak kim gelirse gelsin sadece önünde hedefler hazır olacak. Gelen yeni sistem arayışı içinde olmayacak çalışan sistemin uygulamalarına devam ettirecek. Çünkü burada biz ihtiyaçlar çıktıkça bunları gündeme getiriyoruz. Bunlarda tabi birbiriyle uyumlu olmuyor, zaman içerisinde anlayışlar ve bakış açıları değiştiği içinde sıkıntılar olabiliyor. Bunları siz yıllardır yaşıyorsunuz” diye konuştu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı