REKLAMI GEÇ

Pamukkale’ye Denizli Horozu heykeli

Pamukkale’ye Denizli Horozu heykeli

Denizli Belediyesi’nin Delikliçınar Meydanı’na cam Denizli Horozu heykeli dikmesinin ardından Özel İdare de boş turmadı. UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde bulunan ve yıllık 1.5 milyon turistin ziyaret ettiği beyaz cennet Pamukkale’ye Denizli’nin simgesi olan horoz heykeli dikildi.

/ DENİZLİHABER / 10 Ekim 2013 Perşembe, 12:32

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
Heykeltıraş Osman Atmaca’nın traverten mermer ve metal parçalar kullanarak yaptığı 2 metre yüksekliğindeki Denizli horozu heykeli, antik havuzdan travertenlere gidilen yol üzerine yerleştirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, “Horoz heykeli, kent merkezinde var ancak Pamukkale’de yok. Pamukkale’ye Denizli Horozu heykeli dikmek için önce Pamukkale Üniversitesi’nde görevli akademisyenlerle görüştük ve olumlu görüş aldık. Pamukkale’ye diktiğimiz Horoz heykeli tırnaklarından ibiğine, mahmuzlarından kuyruğuna kadar gerçeğinin birebir aynısı oldu” dedi.

Pamukkale’ye gelen her turistin heykelle fotoğraf çektirmek isteyeceğini ifade eden Oklu, “Beyaz cennete her yıl ortalama 1 milyon 500 bin turist geliyor. Bu heykel ile Denizli’nin simgesi horozu dünya tanımış olacak” diye konuştu.

Yorumlar

Ali Akturk   -  Bağlantı 23 Ekim 2013, 19:16

DENİZLİMİZİN SİMGESİ OLDUĞUNU SADECE TÜRKİYE’DE BİLİYORLAR,BENCE DENİZLİ HOROZUNUN CANKURTARANDAN DENİZLİ’YE GELİRKEN SEYİR TERASI BENZERİ BİR NOKTAYA EYFEL KULESİ GİBİ YÜKSEKLİKTE İCİNDE ASANSORLU GÖZETLEMEYE UYGUN DUBALARİ OLACAK SEKİLDE DEVASA HOROZ SEKLİNDE BİNASINI YAPMALIYIZ.PAMUKKALEYE DİKİLMESİ GECİKMİŞ, BENCE YİNE DE SUPER,RENKLERİ VB İLE COK GUZEL BİR DENİZLİ HOROZUHEYKELİ.HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM BİR TURİZMCİ OLARAK.HOROZ FİKRİNE KARSI ÇIKANLARI PAMUKKALEYE HOROZUN BASINA DAVET EDİYORUM,ÇAYLAR BENDEN…

TURİZİMCİ BAŞARAN   -  Bağlantı 13 Ekim 2013, 15:17

BENCE YANLIŞ BU HOROZ HEYKELİNİN HİERAPOLİSE DİKİLMESİ İLİMSEL VERİLERE DAYANAKTAN YOKSUN KURULLARDA TARTIŞILMIŞ MI ACABA BUNA KİM KARAR VERDİ ACABA BİR KİŞİMİ ODA KİM ACABA MERAK EDİYORUM.LAODİKEİAYA DAHA ÇOK YAKIŞIRDI.GEREKLİ MERCİLERDEN İZİNLER ALINDIMI VESAİRE VESAİRE SORULARI ÇOĞALTABİLİRİZ…BEN YAPTIM OLDULARDAN KURTULMAMIZ LAZIM…..

mehmet   -  Bağlantı 11 Ekim 2013, 09:18

bence denizlinin her meşhur yerine denizli horozu dikelim.tek meşhur objemiz denizli horozu değil ki..

Ali Caner   -  Bağlantı 10 Ekim 2013, 17:37

Denizlinin simgesi,Horoz heykelinin Pamukkale’de olmaması büyük bir eksiklikti.Kim düşünmüşse iyi olmuş.
Elinize sağlık,teşekkürler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı