REKLAMI GEÇ

Pamukkale’ye bayram bereketi

Pamukkale’ye bayram bereketi

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan, Ramazan Bayramı’nda, UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer alan Beyaz Cennet Pamukkale’yi görmek için rezervasyon yaptıranların, otellerde yüzde 80 oranında doluluk sağladığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2013 Çarşamba, 11:11

Ramazan Bayramı, turizmcileri umutlandırdı. Hareketliliğin görüldüğü turizm beldelerinden birisi de Pamukkale. Bayram tatilinde beyaz cenneti tercih edenler Karahayıt’taki otelcilerin yüzünü güldürdü. Doluluk oranının yüzde 80’e ulaştığı bildirildi.

Pamukkale ve Karahayıt çevresinde 10 bin yatak kapasitesinin bulunduğuna dikkat çeken Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Şeref Karakan “Ramazan Bayramı tatili için yapılan rezervasyonlarla otellerin doluluk oranı yüzde 80’lere ulaştı. Bu, sevindirici bir gelişme. Kıyı şeridinde bulunan yazlık tesisler doldu. Ayrıca, bayram tatili dolayısıyla kıyı şeridindeki tesisler fiyat artışına giderken Denizlili turizmci yüksek oranda fiyat artırmadı. Bu nedenle de turistin tercihi Pamukkale oldu” diye konuştu.

Karakan, Denizli’nin, Laodikya ve Hierapolis’le de inanç turizminde önemli bir merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini dile getirerek ”Hristiyanlar için büyük önemi bulunan Laodikya Kilisesi ve Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan St. Philips’in mezarının bulunması, Denizli turizminin gelişmesi açısından avantaj olacaktır. Denizli’nin geleceği inanç turizmidir. Yerli turistimiz içinde bayramda otel fiyatları uygun ve sağlık turizmi için birkaç günde olsa şifa bulmak isteyen bütün vatandaşlarımızı Pamukkale ve Karahayıt’taki otellerimizde misafir etmek için bekliyoruz. Şimdiden tüm ilimizin ülkemizin ve Müslüman aleminin bayramını kutluyorum. Daha nice bayramlarda birlik beraberlik içerisinde olmak dileğiyle” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı