REKLAMI GEÇ

Pamukkale incelendi

Pamukkale incelendi

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, yönetim kurulu toplantısını, Pamukkale’de gerçekleştirdi. Heyet, yaklaşık 3.5 saat süren yönetim kurulu toplantısının ardından, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale (Hierapolis) Antik Kenti’nde de incelemelerde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 1 Mart 2010 Pazartesi, 18:09

Pamukkale’deki yönetim kurulu toplantısına Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, UNECSO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Arsın Aydınuraz, Başkan Vekili Prof. Dr. Korkmaz Alemdar ile Yönetim Kurulu Üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şenay Başer, Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanı Turgay Bozoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Topkapı Sarayı Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Baykal, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Özgüç, Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öcal Oğuz, Prof. Dr. Gül İrepoğlu ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Kalpaklı ile gözlemciler; Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Kültürel İşler Genel Müdür Yardımcılığı Daire Başkanı Kemal Tüzün ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Uzmanı Ece Yiğit katıldı.

Vali Yavuz Erkmen ve Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, yönetim kurulu toplantısında Pamukkale Ören Yeri ve Laodikya Antik Kenti hakkında bilgiler verdi.

Ziyaret sırasında, Pamukkale (Hierapolis) Ören Yeri’nin, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunmasının önemine değinen Komisyon Başkan ve üyeleri, gezi süresince sık sık duydukları memnuniyeti ve eserlere hayranlıklarını dile getirerek, Pamukkale’nin hak ettiği değere ulaştığını, yapılan çevre düzenleme çalışmalarının Pamukkale’ye ayrı bir güzellik verdiğini ve gezinti araçlarının da yerli-yabancı tüm ziyaretçiye büyük kolaylık sağladığını ifade ettiler. Heyetin Pamukkale ören yeri incelemelerine Vali Yrd. Ekrem Erdoğan, Genel Sekreter Yrd. İsmail Edip Yılmazlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale İşletme Müdürü Nevzat Sallıo ve Denizli Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal eşlik etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı