REKLAMI GEÇ

PAMUKKALE’DE TURİST SAYISI ARTTI

PAMUKKALE’DE TURİST SAYISI ARTTI

Denizli’nin dünyaca ünlü ‘Beyaz Cennet’i Pamukkale’de turist sayısının geçen senenin ilk 6 ayına oranla yüzde 20 arttığı açıklandı.

/ DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2010 Salı, 16:33

Geçen sene 524 bin 278 turist ağırlayan Beyaz Cennet’e, bu yıl şimdiye kadar 632 bin 67 turist geldi. 2008 yılında rekor kırdıklarını kaydeden Pamukkale İşletme Müdürü Nevzat Sallıo, o yıl 643 bin 405 turistin geldiğini ifade ederek, “İki yıl önceki rakamı bu sene yakalayacağız. Bu sevindirici bir olay” dedi. Müze Kart satışı konusunda Türkiye’nin 4. sırasında yer aldıklarını kaydeden Sallıo, geçen sene 61 bin 885 müze kart sattıklarını, bu yıl ise şimdiye kadar 29 bin 991 kişinin müze kart aldığını belirtti. Sallıo, “Bu satışlar da yüzümüzü güldürüyor. Müze kartı 20 TL’den satıyoruz” diye konuştu.

YAŞLI RUS VE ALMAN TURİSTLER DAHA ÇOK GELİYOR
Kışın Rusların, kışın ise Alman ve Uzakdoğulu turistlerin çoğunlukta geldiğini söyleyen Sallıo, İngiltere, Fransa, Polonya, Kore ve Brezilya’dan da turistlerin Pamukkale’ye akın ettiğini belirtti. Genelde kültür turları çerçevesinde yaş ortalaması yüksek turistlerin Pamukkale’ye geldiğini ifade eden Sallıo, “Kışın Ruslar geliyor yazın ise en çok Alman ve Uzakdoğulular. Bunlar turistik amacın yanı sıra sağlık ve kültür turizmi için geliyorlar. Çünkü genç ve orta yaşlılar işleri olduğundan gelemiyor. Yaşlılar emekli ve sağlık sorunları daha çok olduğundan tercih ediyor. Pamukkale’nin bu gidişatı bizi sevindiriyor” diye konuştu. Sallıo, “Dünya Kupası, İzlanda’da yanardağ patlaması ve Rusların yaptığı kaza bizi etkiledi, ancak buna rağmen artış oldu” dedi.

ANTALYA HAVAALANI’NIN ETKİSİ
Turist artışlarını yaptıkları çalışmalara da bağlayan Nevzat Sallıo, Pamukkale’yi anlatan 210 bin adet broşür ve CD yaptırdıklarını söyleyerek, “Pamukkale’nin tanıtımını artırmak için ilk önce uçan bir halı üzerinde turistlerin CD’sini yapıp satarak hem gelir elde edip hem de turistlerin ülkelerinde bunu göstermeleri, izlettirmelerini sağladık. En son olarak Pamukkale’yi anlatan CD ve broşür yapıp 4 kişilik ekiple Antalya Havaalanı’na giderek burada bunları tur acentelerine dağıttık. Turda öne çıkmak ve günübirlik gelişi kaldırmak için elimizden geleni yaptık. Çok faydalı da oldu. Önümüzdeki günlerde fiyatı 50 ile 80 bin TL arasında değişen Pamukkale’yi anlatan bir totem almak istiyoruz. Bu totem Antalya Havaalanı’nda bizim daha büyük tanıtımımızı sağlayacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı