REKLAMI GEÇ

Hem iyi bir doktor hem iyi bir mimar

Hem iyi bir doktor hem iyi bir mimar

Doğa ile tarihin buluştuğu, UNESCO’nun “Dünya Kültür Mirası Listesi”nde bulunan ve Denizli’nin dünyaya açılan penceresi Pamukkale, şifalı suyu ve bu suyun oluşturduğu travertenlerin sunduğu görsel zenginlikle her gün binlerce turisti ağırlıyor. Pamukkale Örenyeri İktisadi Koordinatörü ve Pamukkale Turizmciler Derneği Başkanı Aktürk, “Pamukkale suyu sıcakken şifa dağıtan iyi bir doktor, soğuduğu zaman muhteşem travertenleri oluşturan iyi bir mimar. Bu su Pamukkale’ye ve Türk turizmine hayat veriyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Haziran 2012 Cumartesi, 14:45

Dünyaca tanınan Pamukkale’ye geçen yıl 1 milyon 700 bin turist geldi. Bu yıl ülkemize gelen turist sayısında azalma yaşanırken, Beyaz Cennet’e akın eden turistler yüz güldürüyor. Yılın ilk altı ayında 700 bine yakın turist Pamukkale’ye geldi. Turist sayısının yaz döneminde artarak devam etmesi bekleniyor. Tarihi sit alanları, örenyerleri, antik kentleri, travertenleri, tarih ve şarap turları, günbatımı seyir terasları ile Pamukkale tam bir turizm cenneti özelliği taşıyor. Pamukkale’ye hayat veren su ise, şifa dağıtıyor.

Pamukkale Örenyeri İktisadi Koordinatörü ve Pamukkale Turizmciler Derneği Başkanı olan Ali Aktürk, “Pamukkale suyu sıcakken şifa dağıtan iyi bir doktor, soğuduğu zaman muhteşem travertenleri oluşturan iyi bir mimar. Bu su Pamukkale’ye ve Türk turizmine hayat veriyor. Suyun kaynağında yer alan antik havuza günde ortalama 1500 kişi giriyor. Bu beyaz örtüyü oluşturan termal suyun en önemli kaynaklarından biri Antik Havuz’da bulunur. Havuz’un içinde 2 bin yıllık sütunlar ve tarihi kalıntılar var. 35.5 derece sıcaklığındaki termal suya yaz-kız girilebilir. Pamukkale termal suyunun tedavi edici özelliği, çok eski çağlardan beri anlaşılmış, yüzyıllar sonra şifa niteliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Pamukkale suyu her türlü romatizmal hastalıklar, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıklarına iyi geliyor. Dünyanın tanıdığı bu havuzda binlerce insan şifa arıyor. Havuzun yanındaki kükürtlü su içilebiliyor. Güzellik suyu dediğimiz bu suya özellikle kadınların yoğun talebi oluyor” diye konuştu.

Ali Aktürk, termal antik havuza girişin kişi başına 30 TL olduğunu, ancak 10 günlük sağlık tedavisi için gelenlere ayrı bir fiyat uygulaması yaptıklarını sözlerine ekleyerek, “Sağlık hizmeti almak için Pamukkale ve Karahayıt’a gelenler, müze kart aldıkları zaman havuzdan 10 gün için 12 TL’ye yararlanabiliyor. Bu uygulamanın yapılmasındaki amaç para kazanmak değil, şifa arayan insanlara yardımcı olmaktır” dedi.

Pamukkale görünümüyle aşıklara da romantik anlar yaşatıyor. İngiltere’de bir hafta önce evlenen Heıdı Hoessfeter-Carl Henrık Hoelsfeter çifti balayı için Türkiye’ye geldi. İlk durakları Antalya olan çift, Pamukkale’ye gelerek balayına devam etti. Beyaz travertenlere hayran kalan ikili, travertenlerin göz kamaştırıcı manzarasında adeta aşklarını perçinledi.

Yorumlar

mustafa yıldız   -  Bağlantı 5 Aralık 2012, 13:27

birde biz denizlililer anlayabilsek bu suyun kıymetini, dibimizde gidip girmiyoruz…vallahi haklısınız.uzak yerde olsa gıdıp şifa bulmak için giderdik…yakın da ya..kıymet bılmeyız..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı