REKLAMI GEÇ

Geçen yaz yurtiçi turizme 7,5 milyon TL harcadık

Geçen yaz yurtiçi turizme 7,5 milyon TL harcadık

TÜİK, geçen yazın seyahat istatistiklerini açıkladı. Buna göre Denizlililer geçen yaz boyunca yurtiçi ulaşım ve turizme 7 milyon 664 bin TL para ödedi. 25 bin’den fazla Denizlili yollara döküldü. Şehirlerarası ulaşım ve tur firmalarının verilerine göre Denizli, en çok yakınlarını ziyaret etmek için ulaşım yapıyor ve tur firmalarını kullanmak yerine bireysel ulaşımı tercih ediyor

/ DENİZLİHABER / 9 Şubat 2013 Cumartesi, 12:34

Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Bölge Müdürlüğü’nün açıkladığı 2012 yılı 3. dönem yurtiçi turizm araştırma sonuçlarına göre, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında Denizli’de yurtiçi seyahate çıkanların yüzde 61,9’unun gerekçesi yakınlarını görmek. TÜİK verilerine göre yurtiçi turizm firmalarını kullananların yüzde 30’u da tatil amaçlı seyahat gerçekleştirdi. Şehirlerarası ulaşım firmalarını kullananların yüzde 3,8’inin gerekçesi ise sağlık.

TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü’nün 2012 yılı 3. dönem yurtiçi turizm araştırma sonuçlarına göre Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarından yurtiçi ulaşım ve tur firmalarını Denizli’den 25 bin 474 yolcu kullandı. Bu yolcular Türkiye içindeki kentlere ulaşmak için ulaşıma söz konusu 3 ay içinde 7 milyon 663 bin 799 TL harcadı. Yaz dönemindeki toplam seyahat sayısı verilerin ışığında, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,3 azaldı.

HASRET ÖN PLANDA
Denizli’de 2012 yılının üçüncü çeyreğinde seyahat eden 25 bin 474 kişiden yüzde 61.9’u seyahat gerekçelerini, yakınlarını ziyaret olarak açıkladı. Yüzde 30,1’i gezi, eğlence ve tatil amaçlı ulaşım firmalarını kullanırken, yüzde 3.8’i ise sağlık amaçlı seyahat gerçekleştiriyor.
Söz konusu dönemde ulaşım ve tur firmalarını kullanan Denizlili yolcular toplam 278 bin 720 gece konaklama yaptı. Bu da yolcu başına konaklama gece sayısının 10.9 olduğunu gösteriyor.
Geçtiğimiz yaz seyahat eden Denizlililer kişi başı 301 TL harcadı. TÜİK verilerine bakıldığında geçen yılın kişi başı yaz dönemi seyahat harcaması, bir önceki döneme göre 2,1 arttı.
Seyahat harcamaları, kişisel veya paket tur harcamaları olarak yapıldığı da verilerine ekleyen TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü, yurtiçi turizm harcamasının yüzde 92,5’inin kişisel, yüzde 7,5’inin ise paket tur harcamaları oluşturduğunu açıkladı.

Yorumlar

mcansu   -  Bağlantı 11 Şubat 2013, 10:16

ama resim ESKİŞEHİR otogarı ahhh memleket.en az DENİZLİ kadar güzeldir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı