REKLAMI GEÇ

Amerika’dan Denizli’ye geliyorlar

Amerika’dan Denizli’ye geliyorlar

ABD ile Türkiye arasında inanç turizmini geliştirmek için harekete geçen din görevlileri, basın mensuplarının da içinde yer aldığı bir heyetle Türkiye’ye geliyor. Heyet, İncil’de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli’deki Laodikya Kilisesi ve keşfedilmesiyle Hıristiyan alemini heyecanlandıran, Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan St. Philipopus’un mezarını da ziyaret edecek.

/ DENİZLİHABER / 16 Kasım 2013 Cumartesi, 10:09

ABD’den 8 bin kilometre yol kat ederek, Türkiye’ye “Yedi Kilise Küçük Asya Hac Ziyareti” adı altında 13-18 kasım 2013 tarihlerinde gezi programı düzenleyen papaz ve rahibelerin oluşturduğu bir grup Amerikalı, İstanbul, İzmir, Kuşadası ve 17 kasım 2013 tarihinde de Denizli’deki kiliseleri ziyaret edecek.

İncil’de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli’deki Laodikya Kilisesi ve keşfedilmesiyle Hıristiyan alemini heyecanlandıran, Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan St. Philipopus’un mezarını da ziyaret edecek grubun, inanç turizminin gelişmesi için Türkiye’ye geldiği ifade edildi.
BÜYÜK KISMI EGE’DE GEÇECEK
New York ve Houston’da faaliyet gösteren VIP Luxury Travel ve Elite Turkey Tours sahibi Hülya June Aydoğan, ABD-Türkiye arasındaki inanç turizminin gelişmesi amacıyla bir gezi düzenlemeye karar verdikleri bildirildi.
“Yedi Kilise Küçük Asya Hac Ziyareti” adı verilen ziyaret programına, ABD’nin Newyork kentindeki 3 kilise papazı, 2 rahibe, 2 dergi yazarı ve radyo programcısı ile inanç turizm uzmanının katılacağı ifade edildi. İstanbul’dan başlayacak programın büyük bir kısmının Ege’de geçeceği, bu kapsamda İzmir, Efes, Kuşadası ve Denizli’de Hıristiyanlığın yayılmaya başladığı tarihi Hierapolis Antik Kenti ile İncil’de adı geçen 7 kiliseden birini barındıran Laodikya Antik Kenti’nin ziyaret edileceği kaydedildi.

ABD’Lİ İLK ZİYARETÇİLER
Hierapolis Antik Kenti’nde kazı yapan İtalyan Kazı Heyeti tarafından 3 yıl önce bulunmasıyla Hıristiyan alemini heyecanlandıran, Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan St. Philipopus’un mezarı ve kilisesinde inceleme yapacak Amerikalı grubun ziyaretinin toplamda bir hafta süreceği kaydedildi. İnanç turizmi için bu yıl ilk kez ABD’den Denizli’ye ziyaretçi geldiği ifade edilirken, 2013 sezonunda İtalya, Rusya, Almanya, Fransa, İngiltere, Polonya ve Tayvan olmak üzere 18 farklı dini grubun özel izin alarak Laodikya’da ayin düzenlediği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı