REKLAMI GEÇ

GEKA’dan 1,5 milyon TL destek

GEKA’dan 1,5 milyon TL destek

Denizli Belediyesi’nin 2 projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) finansal destek almaya hak kazandı. Toplam bütçesi 4 milyon 185 bin TL olan ‘Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor’ ve ‘Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor’ projelerinin 1 milyon 498 bin lirası GEKA tarafından desteklenecek.

/ DENİZLİHABER / 30 Kasım 2013 Cumartesi, 10:53

Denizli Belediyesi’nin hazırladığı 2 önemli proje Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek. Güney Ege Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Denizli Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü AB Proje Birimi tarafından hazırlanan ve Haziran 2013’te başvurusu yapılan ‘’Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor’’ ve ‘’ Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor’’ projeleri başarılı bulunarak finansal destek almaya hak kazandı. Toplam bütçesi 4.185.954,65 TL olan projelerin 1.498.198,11 TL’si GEKA tarafından desteklenecek.

DENİZLİ YENİ BİR YAŞAM ALANINA KAVUŞACAK
2.997.569,15 TL bütçesi olan Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi kapsamında, şehir merkezine yakın olan Zeytin Yaylası’nda çadırlı ve bungalovlu kamp alanları, günübirlik kullanım alanları, yöresel ürün sergi ve satış yerleri yapılacak. Proje ile hem yerli hem yabancı turistin bölgeye çekilmesi ile alternatif turizm türünün bütünleşmesi ve bölgenin doğal değerleri ile ilişkilendirilmesi de sağlanmış olacak. Proje alanının doğal yapısını korumak için orman örtüsüne en az zarar verilecek şekilde çalışmalar yürütülecek. Proje süresi 12 ay. Çalışmalarına başlanan ve Mart 2014’te bitirilmesi öngörülen Teleferik ile Zeytin Yaylasına 6 dakikada ulaşım mümkün olacak.

İNANÇ TURİZMİ ARTACAK
Hibe alan bir başka proje ise Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi Proje 1.188.385,50 TL bütçeye sahip ve 18 ay sürecek. Arkeolojik çalışmalar sonucu 2010 yılında ayağa kaldırılan Laodikya Kutsal Haç Kilisesi, inanç turizmi bakımından büyük önem taşıyor. Proje kapsamında; Laodikya Kutsal Haç Kilisesi’nin güneyinde bulunan Piskopos evi, kilise arşivi ve kiliseye ulaşımı sağlayan doğu-batı-kuzey sokaklarının restorasyonu ile kilise içindeki gezinti alanları, yolları ve kilise üst örtüsü yapılacak. Bu sayede kilise iklim koşulları ve dış etkenlerden korunacak ve sürekli ziyarete açılacak. Böylelikle Laodikya’ya sadece ziyaret için değil ibadet amaçlı da turist çekilecek. Tanıtım faaliyetleri sayesinde Denizli’nin ve bölgenin tanınırlığı artırılarak, turizmin gelişmesinde önemli bir yol proje sayesinde kat edilecek.

GEKA’nın Turizm Altyapısı Mali Destek Programı 2013 Yılı proje teklif çağrısına Denizli Belediyesi 3 proje ile başvurdu ve 3’ü de geçerlilik kriterlerini geçti. Program kapsamında 2 projeye destek verilmesi sebebiyle belirtilen projelerin hibeden faydalanmasına karar verildi. Önümüzdeki günlerde Ajansla sözleşmenin imzalanmasının ardından proje uygulamalarına başlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı