REKLAMI GEÇ

Bozdağ’ın adı Pamukdağ olsun

Bozdağ’ın adı Pamukdağ olsun

Bu öneri, DEGİAD Başkanı Sadık Emre Çaputçu’ya ait. Çaputçu, yayınladığı yazılı bir açıklama ile kayak merkezi olarak ün yapmış Ödemiş Bozdağ’a dikkat çekip, kış turizmine kazandırılmasına uğraşılan Bozdağ’ın adının Pamukdağ olarak anılması önerisinde bulundu. Çaputçu’ya göre Pamukdağ, bir başka turizm incimiz Pamukkale’yle çağrışım yaparak, kente katma değer kazandıracak.

/ DENİZLİHABER / 13 Şubat 2013 Çarşamba, 13:47

Pamukkale olur da Pamuk dağ olmaz mı? Merhum Vali Recep Yacıcıoğlu’nun ilk kez gündeme getirdiği, Denizli Valisi Abdulkadir Demir’in göreve başlamasıyla somut olarak uygulamaya geçirilen Bozdağ Kayak Merkezi projesi için DEGİAD’Dan çok konuşulacak bir öneri gündeme getirildi.

Denizli Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Emre Çaputçu, Denizli’nin tarihi ve turistik değerleri nedeniyle turizm konusunda çok önemli kazanımlar elde edileceğine değinerek başladığı bir yazılı açıklama yapıp, Bozdağ Kayak merkezi projesine dikkat çekti ve “İsmini Pamukdağ yapalım” dedi.

Bölgenin bilinen kayak merkezlerinden biri olan İzmir’in Ödemiş İlçesi’ndeki Bozdağ’ı hatırlatan Çaputçu, isim benzerliğinin Denizli’nin alehine işleyeceği görüşünde. Pamukdağ’ın direkt olarak Pamukkale’yi çağrıştıracağını da söyleyen Başkan Çaputçu, yapılacak bir isim değişikliğiyle Denizli’nin turizmde bir taşla iki kuş vuracağı görüşünde.

Kış turizmi deyince Bursa’nın Uludağ, Erzurum’un Palandöken, Bolu’nun Kartalkaya, Kars’ın Sarıkamış ve Kayseri’nin Erciyesi akla nasıl geliyorsa, Denizli’nin de Pamukdağ ile daha kolay bir şekilde akıllara yerleşeceği görüşünü savunan Çaputçu, kentin tüm kesimlerini bu önerileri konusunda tartışmaya çağırdı.

“Pamukdağ, yatırımcıyı da tatilciyi de güldürecek bir fırsattır” diyen Çaputçu, “Bozdağ, yeni adıyla Pamukdağ, Pamukkale’yi bütünleyen ve tamamlayan bir kış konsepti demek olacaktır. Zira tatilciye çok seçenekli tatil imkanı sunulacak, tatilci hem kayak keyfini hem termal keyfini bir arada yaşayabilecektir. Özellikle kış sporlarına ilgi duyan tatilcilerin harcadığı paranın normal tatilcilere oranla çok daha yüksek oluşu yöremizin ekonomisi için hayati önem arz etmektedir. Pamukdağ yatırımlarıyla Denizli’ye dikkat çekmek ve dünyanın eşsiz harikalarından biri olan Pamukkale’yi pazarlamak da son derece kolay ve verimli olacaktır” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA!

DENİZLİ, turizm konusundaki cevherlerinin iyiden iyiye farkına varmaya başlamıştır. Hierapolis, Laodikeia, Afrodisias, Colossae gibi antik tarih hazinelerinin yanında Denizli, Pamukkale ve Karahayıt’ın yeniden yapılandırılması sürecini ve sağlık turizminde atılacak önemli adımları konuşmaktadır. Elbette sadece bu dallarla sınırlı kalmayacak olan turizmimizin şu anda gündemdeki en sıcak konusu da Bozdağ Kayak Merkezi’dir.

Fakat bizler DENİZLİ GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ ailesi olarak Bozdağ’ın isminin PAMUKDAĞ olarak anılmasını ve bu isimle beraber yeni ve ilgi çekici bir farkındalık yaratılması gerektiğini düşünüyoruz. Sıfırdan yaratılacak muhteşem bir turizm merkezine verilecek isim, yeni doğan bir çocuğa konulacak isim kadar önemlidir. İleride büyük potansiyellere sahip olmasını beklediğimiz bu turizm merkezinin, adıyla da sanıyla da Denizli’ye ait olduğu belli olmalıdır. Hepimizin bildiği gibi Ödemiş’te bulunan Bozdağ Kış Sporları Merkezi ile Denizli’mizin kış sporları merkezinin aynı isimle anılmasının faydadan çok özellikle tanıtım alanında zararı olur.

Bundan böyle kış sporları ve kayak tatili denilince akla nasıl BURSA’daki ULUDAĞ, ERZURUM’daki PALANDÖKEN, BOLU’daki KARTALKAYA, KARS’taki SARIKAMIŞ ve KAYSERİ’deki ERCİYES geliyorsa artık DENİZLİ’de de PAMUKDAĞ akla gelmelidir.

Gerek DENİZLİ VALİLİĞİ’nin gerekse Denizlili sivil toplum kuruluşlarının inanç ve ısrarla üzerinde durduğu PAMUKDAĞ, iç ve dış turizm gelirleriyle şehrimizin ve ülkemizin yüzünü güldürecektir.
DENİZLİ, NASIL SANAYİDE KATMA DEĞERLİ MAL ÜRETİMİNE ODAKLANIYORSA TURİMZDE DE, BU BÖYLE OLMALIDIR
Bakanlar Kurulu kararıyla turizm bölgesi ilan edilen alanın, turizm yatırımları planlamasına derhal dahil edilmesi gerekmektedir. PAMUKDAĞ, yatırımcıyı da tatilciyi de güldürecek bir fırsattır. BOZDAĞ, yeni adıyla PAMUKDAĞ, PAMUKKALE’yi bütünleyen ve tamamlayan bir kış konsepti demek olacaktır. Zira tatilciye çok seçenekli tatil imkanı sunulacak, tatilci hem kayak keyfini hem termal keyfini bir arada yaşayabilecektir. Özellikle kış sporlarına ilgi duyan tatilcilerin harcadığı paranın normal tatilcilere oranla çok daha yüksek oluşu yöremizin ekonomisi için hayati önem arz etmektedir. PAMUKDAĞ yatırımlarıyla DENİZLİ’ye dikkat çekmek ve dünyanın eşsiz harikalarından biri olan PAMUKKALE’yi pazarlamak da son derece kolay ve verimli olacaktır.

DENİZLİLİLER çalışkan ve girişimcidirler, bu sebeple PAMUKDAĞ’a yapılacak yatırımın büyük katma değerlerle geri dönmesi işten değildir. Bugün ERCİYES’e yapılan yatırımlar gibi PAMUKDAĞ’a yatırımlar başlasa, geri dönüşün ne kadar hızlı ve ivmeli olduğu görülecektir.

PAMUKDAĞ’a yatırımların akması için, şüphesiz öncelikle yol asfaltlama ve ulaşım sorununun halli şarttır. Ardından liftlerle ve turizm tesisleriyle ilgili çalışmalara başlanmalıdır. Böylece DENİZLİ STK’larının ve DENİZLİLİ turizmcilerin bölgeye dikkat çekme konusundaki çabaları anlam bulacaktır. Bu konuda Sayın DENİZLİ VALİSİ ABDULKADİR DEMİR’in çabaları takdire şayandır, bu çabalar DENİZLİ Milletvekillerimizin ANKARA’daki çalışmalarıyla taçlandırılmalıdır.

DENİZLİ GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ olarak uzun süredir “DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR” konulu çalışma grupları oluşturulmuştur ve bu gruplar DENİZLİ ile ilgili yol haritalarını ve gelişim stratejilerini belirlemeye çalışmaktadırlar. Bu çalışma gruplarından biri de DENİZLİ TURİZMİ’dir. Bu çalışma grubunun konu odağında PAMUKKALE ve SAĞLIK TURİZMİ önemli yer tutmaktadır. Bu günden itibaren grubun çalışma alanına PAMUKDAĞ VALİ RECEP YAZICIOĞLU KIŞ SPORLARI MERKEZİ de dahil edilmiştir. Bu konuda tüm STK’ları ve odaları birlikte çalışmaya davet etmekteyiz.

PAMUKDAĞ ve PAMUKKALE Denizli Halkı’na ve paralelinde Denizlili genç ve girişimci işadamına yeni fırsatlar yeni kazançlar demektir. Bu sebeple PAMUKDAĞ’a nerede hangi platformda dikkat çekmek gerekiyorsa, DEGİAD bundan böyle orada olacaktır.
Sadık Emre ÇAPUTÇU
Yön. Krl. Bşk.

Yorumlar

Bilgehan KESKİNER   -  Bağlantı 14 Mart 2013, 13:14

Denizli halkının yakından tanıdığı ve çok sevdiği Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu nun adını öneririm…….. Kayak merkezi yapılması için çok uğraş verdi. vefatının ardından kayak mekezine giden yol yapımı bile uzun zaman durdu ..

Cihan   -  Bağlantı 19 Şubat 2013, 18:23

Yarengüme Kayak Merkezi olsun.Kulağa çok otantik geliyor 🙂

derin   -  Bağlantı 13 Şubat 2013, 20:45

evet,pamukdağ kulağa çok hoş geliyor.bozdağ zaten içinde boz kelimesinden dolayımıdır bilmiyorum,soğuk ve itici geliyor.ödemişte de varsa,iki tane kaya merkezinin aynı bölgede,aynı isimle olması da anlamsız tabi.pamukkale ve pamukdağ..çok beğendim.

MURAT DEMİR   -  Bağlantı 13 Şubat 2013, 16:25

PAMUKKALE DENİZLİ YOL GENİŞLETME PROJESİNE GEÇ KALINMADAN BİR ANÖNCE ÇİFT HAT RAYLI SİSTEM KESİNLİKLE İLAVE EDİLMELİDİR,YENİ TAM SİVİL GONCALI ÇEVRE YOLU KENARINDAKİ DAĞI HAFİF TRAŞLAYARAK PAMUKKALE PAMUKDAĞ (PAÜ)KARAHAYIT KÜR MERKEZİ LAODİKYA VE DENİZLİ MİZ İÇİN ÇOK ÇOK ÖNEMLİDİR KESİNLİKLE YURT İÇLERİ VE YURT DIŞLARI ÖZEL ŞİRKETLERİN UÇABİLDİĞİ YENİ SİVİL HAVALİMANI KESİNLİKLE YAPILMASI LAZIM…GERİSİ HİKAYE…ÇARDAĞI KİMSE ANLATMAYA KALKMASIN TÜRKİYENİN ŞEHİR MERKEZİNE EN UZAK HAVALİMANIDIR (65+65=130 KM)OTO PARK GÜNLÜK 25 TLDİR.SERVİS ULAŞIM 20 TLDİR 1 SAAT GİDİŞ 1 SAAT DÖNÜŞ TOPLAM İKİ SAAT ÇİLELİ ULAŞIM SÜRESİ VARDIR UZAKLIĞINDAN DOLAYI SADECE İSTANBUL ÇALIŞIYOR SİS DON NEDENLERİYLE YILDA BİR ÇOK UÇUŞ İPTALDİR VS VS

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 13 Şubat 2013, 15:07

BOZDAĞ KAYAK MERKEZİ DİYE ANILDIĞINDA İLK ETAP OLARAK DAHA ÖNCE KURULDUĞU İÇİN DOĞAL OLARAK ÖDEMİŞ BOZDAĞ AKLA GELECEĞİNDEN TAVAS-NİKFER-BOZDAĞ KAYAK MERKEZİ İSMİ ZOR TELAFFUZ EDİLECEĞİNDEN BÖYLE PAMUKDAĞ OLARAK ANILMASI,PAMUKKALENİN PAMUK’UNU BOZDAĞ ‘IN DAĞ INI ALACAĞINDAN HATIRALARDA KALMASI VE PAMUKKALEMİZ OLSUN DENİZLİMİZ AÇISINDAN OLSUN TURİZMİMİZE KATKI SAĞLAYACAĞI DÜŞÜNELEREK TASARLANMIŞTIR.TEŞEKKÜRLER BAŞKANIM.

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 13 Şubat 2013, 15:02

SEVGİLİ SADIK BAŞKANIM ,2003 YILINDA RAHMETLİ VALİMİZ İLE GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDUĞUMUZ ,ASLINDA 1992 YILINDAN BERİ DÜŞLEDİĞİMİZ BU ‘PAMUKDAĞ’İSMİNİN GERÇEKLEŞMESİNDE VERECEK OLDUĞUNUZ KATKILARA TEŞEKKÜR EDERİZ.DEGİADIN KURUCU VE EMEKLİ BİR ÜYESİ OLARAK,DENİZLİ TURİZMİNE DE KATKILARINIZI TAKDİR İLE KARŞILIYORUM.FESH EDİLEN KAYAK DERNEĞİ YÖN.KRL.VE 500 ÜYESİ ADINA KURUCU BAŞKAN OLARAK DESTEKLERİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM.HERŞEY DENİZLİ İÇİN.

Haklıya haklı   -  Bağlantı 13 Şubat 2013, 14:57

Son derece güzel bir öneri..Bunu daha önceki yorumlarımda ben de yazmıştım..Pamukdağ olabilir, Beyazdağ olabilir, İncidağ olabilir…Ama Bozdağ olmasın, o isimde Ödemişte bir kayak merkezi var zaten..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı