REKLAMI GEÇ

Colossae Otel Yeşil Yıldız aldı

Colossae Otel Yeşil Yıldız aldı

Çevreye duyarlı konaklama tesislerinin arttırılması amacı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1993 yılında hayata geçirilen proje çerçevesinde Karahayıt’taki Colossae Otel “Yeşil Yıldız” aldı oldu. Colossae Otel, ülke genelinde sadece 22 otelin sahibi olduğu Yeşil Yıldız’ı alarak önemli bir başarıya imza attı.

/ DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2013 Çarşamba, 12:18

Sürdürülebilir turizm kapsamında, çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, turistik tesislerin çevreye olan olumlu katkılarının teşvik edilmesi ve özendirilmesi amacıyla ilk kez 1993’te talep eden ve aranılan nitelikleri taşıyan konaklama tesislerine “Çevre Dostu Kuruluş Belgesi (Çam Simgesi)” veren bakanlık, çevrenin korunmasına yönelik önlemlerin giderek daha fazla önem kazanmasıyla harekete geçti.

“Yeşil Yıldız” uygulamasından yararlanmak isteyen konaklama tesislerini genel yönetim, eğitim, tesisin yatak odalarındaki düzenlemeler, çevreyi güzelleştirici düzenleme ve etkinlikler, ekolojik mimari, enerji, su, detarjan ve atıklarına, 10 başlık altında farklı puanlara sahip 122 kriter üzerinden değerlendirilirken, yıldız sayısı, tatil ve şehir tesisi olması gibi özelliklerine göre, belirlenen asgari puana ulaşan tesise “yeşil yıldız” verildi. İlimizde Karahaşıt’taki Colossae Otel de Yeşil Yıldız’a sahip oldu.

Colessea Otel’de düzenlenen toplantıya işletme sahibi Abdurrahman Karamanlıoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz ve Colossae Otel Genel Müdürü Şeref Karakan katıldı. Turizm sektöründe Denizli adına her zaman ilkleri yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Abdurrahman Karamanlıoğlu, işletme olarak bakanlığın kriterlerine uygun olmak için gayret sarfettiklerini belirterek iki yıl süren çalışmanın meyvelerini aldıklarını söyledi. Karamanoğlu, “Bu yıldız Denizli’nindir. Kurum olarak çevre kirliliğinin önüne geçmek, yeşil dostu olmak için uzun zamandır çalışmalarımız sürüyor. Otelimizin çevresini yeşillendirdik, iki orman oluşturduk. Bu ormanlarda yaklaşık 26 bin ağaç diktik. Sadece bununla kalmadık, sıcak suyumuzu güneş panelleri aracılığı ile sağlayarak tasarruf ettik. Ayrıca atık ambajlarımızı ayırıştırma kutuları ayırdık ve bunu için kontenyır aldık. Biz bunları Denizliturizmi için yaptık” dedi. Konuşmaların ardından Karamanoğlu bakanlık tarafından gönderilen belge ile objektiflere poz verdi.

Uygulamanın amacı
“Yeşil Yıldız” uygulaması, “Çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, turistik konaklama işletmelerinde çevreye duyarlı yapılaşmanın ve işletmecilik özelliklerinin teşvik edilmesi”ni amaçlıyor. Yeşil Yıldız alan otel veya tatil köyünün girişindeki plakette sınıfını gösteren yıldızlar yeşile boyanıyor ve plaket üzerinde “Çevreye Duyarlı Tesis” ibaresi yer alıyor.
Türkiye’de şu anda 22 “Yeşil Yıldız”lı tesis bulunurken, sektörün ilgisi yoğun şekilde devam ediyor. Değerlendirme aşamasında talepler bulunuyor. Otellere çevreciliğini belgelendirme fırsatı sunan uygulama, giderek çevreye duyarlı tesislere yönelen Avrupalı turistler için de çekici bir unsur oluyor.

Çevreye duyarlı konaklama tesisi (yeşil yıldız simgesi) belgesi almaya hak kazanan tesisler, kaliteden ödün vermeden çevrenin korunmasına katkıda bulunurken, aynı zamanda tanıtım ve pazarlama da da ayrıcalık yaratıyor. Tasarruf yoluyla işletmelerine ve Türkiye ekonomisine fayda sağlayan tesisler yörelerindeki diğer tesislere de örnek oluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı