REKLAMI GEÇ

Korkmaz, “Eserleri teşhir edemiyoruz”

Korkmaz, “Eserleri teşhir edemiyoruz”

Denizli Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz 18 Mayıs Müzeler Günü Dolayısıyla yaptığı açıklamada, Denizli’de müzelerin yetersiz olmasından yakındı. Korkmaz, “ Antik kentlerdeki kazılar sonucunda çıkarılan eserler teşhir edilememekte veya teşhirde yetersiz kalınmaktadır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2013 Cumartesi, 18:35

Her yıl 18 Mayıs günü kutlanan Müzeler Haftası Dolayısıyla yazılı açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türk Müzeciliğini çağdaş müzecilik anlayışına taşımak ve müzelerin ziyaretçi sayılarını artırmak için sosyal bir proje olan “Müzekart” uygulaması hayata geçirilmiştir. Müzekart, kültürel mirasımızın halkımıza daha iyi tanıtılması yolunda önemli bir adımdır” dedi.

DENİZLİ AÇIK HAVA MÜZESİ GİBİ
Korkmaz, Denizli’nin Hitit, Frigya, Lidya, İonya, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi medeniyetleri sinesinde yaşatarak bu medeniyetlerin bıraktığı canlı izlere sahip olduğunu belirtti. Korkmaz, Denizli’nin kültür varlıkları bakımından çok zengin olup, UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Pamukkale’si ve Hierapolis, Laodikya, Collasae ve Tripolis Antik Kentleri ile bir açık hava müzesi görünümünde olduğunu vurguladı.

“TEŞHİR EDEMİYORUZ”
Korkmaz, “Denizli’de, gerçekleştirilen Hierapolis (Pamukkale), Laodikeia, Tripolis, Tabae, Beycesultan ve diğer kazılar sonucunda çıkarılan eserler teşhir edilememekte veya teşhirde yetersiz kalınmaktadır” dedi.

Denizli’de, 19 adet Antik Kent, 14 adet Örenyeri, 45 adet Höyük, 16 adet Nekropol Alanı, 31 adet Tümülüs Kaya Mezarı ile diğer kültür varlıkları ile toplam 948 adet taşınmaz kültür ve tabiat varlığı bulunduğunu hatırlatan Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, şunları söyledi: “Denizli’de her ikisi de 4 Şubat 1989 yılında açılan, kent merkezinde 1.173 adet etnografik eserin bulunduğu Atatürk ve Etnografya Müzesi; Pamukkale Örenyeri’ nde 29.883 adet arkeolojik eserin bulunduğu Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi bulunmaktadır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı