REKLAMI GEÇ

“Denizli’nin Geleceği turizmde”

“Denizli’nin Geleceği turizmde”

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Denizli turizmi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Devam eden yatırımları ve hizmetleri aktaran Korkmaz, Denizli’de turizmin, çok yakında tekstil, mermer gibi ana sektörlerinin arasına gireceğini belirterek “Denizli’nin geleceği turizmde” dedi.

/ DENİZLİHABER / 2 Nisan 2013 Salı, 11:06

Denizli’nin turizm potansiyeli hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, turizm potansiyelinin farkına varıldığını belirtti.

Mehmet Korkmaz, “Denizli’nin dışarıdan bakıldığında termal turizm potansiyeli daha da iyi görünüyor. Şu anda ilimizde Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızdan belgeli 10 turizm yatırımı devam ediyor. 6 turizm yatırımı inşaatı sürüyor. Bu 16 yatırımın dışında da fizibilitesi devam eden turizm yatırımlarının olduğunu ve olacağını biz biliyoruz” dedi.

Karahayıt teşvikten yararlanamıyor
Pamukkale ve Karahayıt’ın da teşvikten yararlanmaları için birtakım girişimlerde bulunulduğunu belirten Mehmet Korkmaz “Bilindiği üzere bakanlığımız 2008 senesinde ilimizde termal, kültür turizm gelişim bölgeleri ilan etti. Sarayköy, Buldan Gölemezli bu kapsama giriyor. 5. Bölge teşvikinden yararlanabiliyor. Ancak Pamukkale ve Karahayıt maalesef teşvikten yararlanamıyor. Sayın valimizin ve Denizli Milletvekillerimizin bu konuda uğraş ve çabaları var. Önümüzdeki yakın bir zamanda herhalde büyük bir ihtimalle Karahayıt’ta bu teşvikten yararlanacak diye düşünüyoruz. Bu teşvikten yararlanması ayrı bir güç ve ayrı bir hız getirecek” diye konuştu.

“İki beyazı birleştireceğiz”
Denizli’de turizm anlamında çeşitlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Korkmaz, Bozdağ’ın Denizli için bu anlamda çok önemli olduğunu vurguladı. Korkmaz “İki beyaz diyoruz ya, işte birisi dünyada eşi benzeri olmayan değerimiz Pamukkale’miz, ikinci beyazımız da bundan sonra Bozdağ olacak. Bu 30 senelik mazisi olan bir konu. Bunun da sonuna geldi. Bozdağ, Kültür Turizm Gelişim Bölgesi ilan edildi. Hızlı bir çalışma temposu devam ediyor. İnşallah iki beyazı birleştireceğiz. Bozdağ bulunduğu coğrafi yapı itibari ile önemli bir yerde” dedi.

“Önemli bağlantılara imza attık”
Düzenlenen fuarlarla önemli bağlantıların gerçekleştirildiğini belirten Mehmet Korkmaz “Geçen yıl sayın valimizin önderliğinde çok önemli girişimlerde bulunmuştuk. O arada biz bağlantıları devam ettirdik. 18-19 Şubat tarihlerinde önemli bir heyeti Denizli’de ağırladık. Berlin’in önemli medya mensupları ve tur operatörlerini burada ağırladık. Özellikle sağlık turizmi ile ilgili sunumlar yaptık. Yerinde incelemelerde bulunduk. Dolayısı ile Karahayıt’taki kentsel dönüşüm projesi ilimiz açısından önemli. Üniversitemizin fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yapımı var. Kaynağı her şeyi hazır. Rektörümüze de çok teşekkür ederiz. Bu sayede Pamukkale termal kenti olarak reklamı pazarlaması çalışmaları başlatıldı. Mevcut, nitelikli işletmelerimiz eksikliklerini hızla gidermeye başladı. Bunun akabinde Almanya’dan 3 günlük 7 günlük termal sağlıkla ilgili hastaları almaya başlayacağız. Bu Denizli turizmi adına önemli bir gelişme” dedi. Korkmaz, Denizli’de turizmin, çok yakında tekstil, mermer gibi ana sektörlerinin arasına gireceğini belirterek “Denizli’nin geleceği turizmde” dedi.

Yorumlar

UĞUR   -  Bağlantı 4 Nisan 2013, 22:46

bende bir Denizlili olarak denizli böyle giderse daha cok turıst bekler pamukkaleye sadece giriş 20 tl olursa gerisini siz düsünün

Ali Akturk   -  Bağlantı 4 Nisan 2013, 09:30

Sayın mudurum guzel soylersınde, neden son 15 senedir aynı yatak kapasıtesıne,1992 yılından berı hemen hemen aynı yabancı turıst sayısına sahibiz?Yatırımcıya hiç bir kolaylık saglamayan imar planları neden refüze edilmiyor,turizmci proje üretemiyor,mimar mecburen blok blok binalar yapıyor, gercekten maliyeti düşürecek geniş proje ve yatırımlara ihtiyaç var bölgede, inşaat yoğunlukları artırılmalıdır.sit alanı ve öck alanı mutlaka daratılmalıdır.yıllardır hep aynı nakarat hep aynı nakarat….yıllardır fuaralara gidilir bu mu beklenen artış?Denizliye 1.400.000 yabancı değil 14 milyon yabancı gelmelidir.Eyfel kulesi kadar yokuz….18 milyon ziyaretci, 7 milyon kişi de kuleye cıkıyor.Pamukkale demir yığınından daha mı değersiz?Ama yanlış giden bir şeyler var onları söyleyin….

Cihan   -  Bağlantı 2 Nisan 2013, 20:24

Denizli’de turizmin gelişmesi için
1-Salihağa taraflarına yeni havaalanı
2-Aydın-Denizli-Antalya OTOYOLU’nun bitirilmesi
3-Denizli’den İzmir-Antalya ve İç Anadolu’ya Yüksek Hızlı Tren hatlarıyla bağlanılması gerekiyor
Böylece turizm kendiliğinden gelişecektir.

Mesut AYDIN   -  Bağlantı 2 Nisan 2013, 16:56

Bir ucu Karahayıt-Pamukkale-Laodikya-Şehiriçi, bir ucu Kocabaş-Organize Sanayi-Şehiriçi, diğer ucu Bağbaşı-İstiklal-Çınar, başka bir ucu da Sarayköy-Bölge Hastanesi-Yenişehir-Akkonak-Çınar olan ve eklenecek diğer hatlarıyla yer üstü raylı ulaşım sistemi projesi.(Konya gibi,Eskişehir gibi, Avrupanın bir çok şehri gibi) .Gerçekleşirse turizm de Denizli de bir başka güzel olur…

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 2 Nisan 2013, 13:10

SAYIN MÜDÜRÜM ELBETTEKİ LAODİKİA,HİERAPOLİS,PAMUKKALEYE VERDİĞİNİZ DESTEKLERİN YANINDA,SİZİN KEŞFETTİĞİNİZ,KAKLIK MAĞARASI,KELOĞLAN MAĞARASI,KARAGÖL VE DAHA NİCELERİNİDE UNUTMADI DENİZLİMİZ.SİZİN GİBİ BAŞARILI TURİZMCİLER OLDUĞU MÜDDETCE DENİZLİMİZDE TURİZM YATIRMLARI TEKSTİL VE MERMER İLE YARIŞACAKTIR DİYORUM.DENİZLİMİZE HERŞEY YAKIŞIR AYNİ SİZİN GİBİ MÜDÜRÜM.TEŞEKKÜRLER…

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 2 Nisan 2013, 13:00

SAYIN MÜDÜRÜM BOZDAĞ İÇİN 20 YILDIR BİZLERE VERDİĞİNİZ DESTEĞİ UNUTMADIK.SONUNDA RÜYALARIMIZ GERÇEKLEŞİYOR,SEBEP OLANLARA ALLAH RAZI OLSUN.TEŞEKKÜRLER DENİZLİ.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı