REKLAMI GEÇ

Denizli termal’de ilk 5’te

Denizli termal’de ilk 5’te

Bakanlar Kurulu kararının geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle termal turizm merkezi ilan edilen Denizli, termal turizm merkezi sayıları açısında barındırdığı 5 ayrı merkezle, Türkiye’nin ilk 5 ili arasına girdi.

/ DENİZLİHABER / 7 Şubat 2013 Perşembe, 10:48

Geçen ay Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Türkiye’deki termal turizm merkezi sayısı 82’ye yükseldi.
Denizli, 5 ayrı termal turizm merkezi ile en fazla termal merkeze sahip iller sıralamasında ilk beşte. Listede liderliği 9 termal merkezle Kütahya aldı.

Bakanlar Kurulu Kararı ile Türkiye’deki Termal turizm merkezi sayısı 82’ye yükseldi. Bu kararla Termal turizm merkezi sayısını 9’a çıkaran Kütahya, en fazla Termal turizm merkezine sahip il oldu.

“Hisarcık-Esire”, “Merkez-Ilıca Harlek”, “Merkez-Ortaca”, “Simav-Eynal, Çitgöl ve Naşa”, “Tavşanlı-Göbel” olmak üzere toplam 9 Termal turizm merkezine sahip Kütahya, merkez sayısı en fazla olan il konumunda. Kütahya’dan sonra en fazla merkeze sahip iller, Balıkesir (8), İzmir (6), Manisa (5) ve Denizli (5) olarak sıralandı.

Yorumlar

Haklıya haklı   -  Bağlantı 7 Şubat 2013, 15:38

Pamukkale ovasına 5 adet 3-4-5 yıldızlı termal otel, Denizli-Pamukkale-Karahayıt-Laodikya arasında hafif raylı tren sistemi, Karahayıt ve Pamukkale kasabalarının kentsel dönüşümle bir Avrupa kasabası görünümüne kavuşturulması, Servergazi sırtlarına restoran, kafe , oyun-eğlence alanlarından oluşan ve teleferikle çıkılan Denizliyi seyir terası, Kumkısıktan Cankurtarana Göveçlik-Başkarcı üzerinden bağlanan çevre yolu, Bozdağa Uludağla yarışacak kayak merkezi ve oteller..Sözleri var Zeybekçi ve Zolanın..Hadi bakalım, bekliyoruz..Ha, ayrıca Denizli-Aydın otoyolu ve Denizli Antalya otoyolu..Yapılacak çok şey var çok..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı