REKLAMI GEÇ

“Arkeoloji Müzesi hayata geçirilmeli”

“Arkeoloji Müzesi hayata geçirilmeli”

Denizli Ticaret Odası(DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Özer mesajında, Denizli Arkeoloji Müzesi’nin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Müze ile birlikte kent ekonomisi de canlanacaktır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Nisan 2013 Cumartesi, 14:34

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, Denizli Arkeoloji Müzesi’ne vurgu yaptı.

Özer, “Bu tarihler eskiden turizm mevsiminin açılışı olarak bilinirdi. Günümüzde ise alternatif turizmler de ön plana çıkartılarak turizm sektörü, yalnızca belli bir dönemde değil tüm yıl boyunca hareketlendirilmektedir. Alternatif turizm olarak İlimiz, kültür turizmi, inanç turizmi, kongre turizmi, eko turizmi, sağlık turizmi, üçüncü kuşak yaş turizmi, yayla turizmi, mağara turizmi, kış turizmi ve av turizmi gibi pek çok potansiyele sahiptir” dedi.

Hierapolis antik kenti ile iç içe olan Pamukkale’nin termal kaynakları, kar beyazı travertenleri ile yerli ve yabancı turizme, tüm yaz ve kış ayları boyunca hizmet verdiğini, Kırmızı su travertenleri Ege Üniversitesi’nin verdiği rapora göre içerdiği zengin mineralleri ile eşsiz bir sağlık kaynağı olduğunu söyleyen Özer, konuyla ilgili şunları söyledi:

“60 derece sıcaklığa kadar çıkan termal sular; kalp, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri ve damar hastalıklarına iyi gelmektedir.
Sarayköy, Karahayıt ve Pamukkale bölgelerinde kaplıca tedavi işletmeleri faaliyete geçmiş bulunmakla birlikte, Karahayıt Bölgesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandıktan sonra İlimizde termal sağlık ve kür merkezlerinin kurulması, kentimize yeni otellerin kazandırılması, Denizli Arkeoloji Müzesi’nin hayata geçmesiyle birlikte Denizli kent ekonomisi daha da canlanacaktır.”

Yorumlar

reh.ismail uysal   -  Bağlantı 15 Nisan 2013, 09:27

sayın baskan allah askına hangi ildeki arkeoloji müzesine cok yoğun turist girişi var ki?yok.ankara hariç yok nasıl oluyorda sehre aktıvıte katar ki.fizibiliteniz ve beklentiniz yanlış.arkeolojik degerler ilgili arkeolojik alana içinde veya cok yakınında sergilenmeli.bunun yontemi budur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı