REKLAMI GEÇ

TKDK’dan doğa turizmine destek

TKDK’dan doğa turizmine destek

Son dönemde adını sıkça duyuran Bozdağ ve yayla turizmi ile bilinen Beyağaç’ta temaslarda bulunan Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, İPARD fonlarından “Kırsal Turizm” desteği ile ilgili bilgiler verdi, yatırımcılarla görüştü.

/ DENİZLİHABER / 26 Haziran 2013 Çarşamba, 11:11

İlk temaslarda bulunduğu yer olan Bozdağ ile ilgili olarak bilgiler veren Dağdeviren, “Türkiye’de kayak denildiğinde akıllara Uludağ, Erciyes, Kartalkaya, Palandöken, Sarıkamış gibi kayak bölgeleri gelir. Turizmde Pamukkale ve termal bölgeleri ile ön plana çıkan Denizli’de, kayak konusu yakın zamana kadar geri planda kalsa da gerek Denizli Valiliği gerekse Denizli Belediyesinin girişimleri ile büyük çaplı yatırımlara başlanılacak konuma gelinmiştir. Tavas ilçesi Nikfer Kasabası hudutları içinde yer alan söz konusu Kayak Merkezi tamamlandığında, Denizli’ye 84 km mesafede olacak. Kış sezonunda 4-5 ay kar tutabilen ve kar kalitesi ölçümlerde çok yüksek çıkan Bozdağ’da, kayak sporu için yeterli pistler olduğu gibi, uluslararası yarışmaların da yapılabileceği pistler bulunmaktadır” dedi.

Bu bağlamda İPARD fonlarının Bozdağ’ da yapılacak konaklama tesisi, yiyecek içecek tesisleri ve açık alan aktivitelerine yönelik yapılacak yatırımları finanse ettiğini hatırlatan Dağdeviren, bu fonların Bozdağ bölgesi için bulunmaz bir fırsat olduğunu dile getirdi. İl bazında Bozdağ’ın yatırım bölgesi olarak önemli olduğuna işaret eden Dağdeviren, bu bölgeye yatırım planı olan tüm müteşebbisleri kurumuna beklediğini ifade etti.

Bölgeyi ziyaret ederken birlikte yola çıktığı yatırımcı ASK Maden LTD. ŞTİ. sahibi Ahmet Selçuk Kiraz’ın Bozdağ da 25 yataklı butik otel yatırımı yapmayı planladığını belirterek, “Yatırımcılar bizlere ulaşsınlar kamu hibelerini onlara aktarılması noktasında elimizden geleni her zaman yaparız diyen Dağdeviren, Bozdağ kayak merkezinin ilerleyen zamanlarda Egenin incisi olacağını ve buraya yapılacak yatırımlar noktasında TKDK ve İPARD fonlarının anahtar konumunda olduğunu kaydetti.

TKDK İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren’in ikinci durağı Beyağaç Topuklu Yaylasıydı. Dağdeviren, yayla ziyaretinden sonra Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay’ı makamında ziyaret etti. Dağdeviren’e bölge ile ilgili bilgiler aktaran Akçay, “Yaylamız etrafındaki heybetli ağaçları, havası, soğuk ve kaliteli içme suyu kaynakları ile ünlüdür. Günübirlik piknik ve çadırlı kamp için uygundur. İlçe merkezine 20 km. uzaklıkta yaklaşık 1700 rakımlıdır. Yaylanın batısındaki tepelerden Gökova körfezini ve yaz aylarında gün batımını izlemek çok keyiflidir. Topuklu yaylası güneş enerjisiyle aydınlatılmaktadır. Büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olan topuklu yaylasında; Restoran, fırın, tandır kuyusu ve alabalık havuzları vardır. Ayrıca çim futbol ve voleybol sahaları hizmete açılarak ziyaretçilerin kullanımına sunulmuştur. Yaylada Alt yapı çalışmaları tamamlanmış durumdadır. Çocuk parkı mevcuttur ve ahşap -kıl çadırında geceleme imkanı vardır. Yaylada sosyal tesis ve kapladığı alan itibariyle 2 futbol takımını aynı anda kamp yapabilir. Ayrıca Köyceğiz’e Beyağaç’tan stabilize bir yol açılmış ve bu yol sonrasında asfaltlanacaktır. Yaylaya Beyağaç ilçesi üzerinden ulaşım mümkündür. Her yıl haziran ayında Topuklu Yaylasında şenlikler düzenlenmektedir. Bu organizasyonlarda yağlı pehlivan güreşleri, Halk Konserleri ve çeşitli gösteriler yapılmaktadır. Kırsal turizm alanında yatırım yapmak isteyen tüm girişimcileri Beyağaç’a bekliyoruz.” dedi.

Kırsal Turizmin desteklenmesi noktasında Beyağaç için de İPARD fonlarının kullanılabileceğini ifade eden Dağdeviren “Açık alan aktiviteleri, her türlü konaklama tesisleri, yiyecek içecek mekanları restoranlar ve kafeler için kurumumuzla yatırımcılarımız mutlaka irtibata geçsinler ki Denizli’mizin bu güzide alanlarına yapılacak yatırımlara finansman anlamında kamu desteklerini kendilerine aktarabilelim. Kırsal turizm kapsamında otel, bungalov ev, restoran, piknik ve mesire yerlerinin yanısıra, yamaç paraşütü de dahil her türlü doğa sporları desteklenmektedir. 15.000 Avro’dan 400.000 Avro’ya kadar yapılacak olan kırsal turizm projelerine net %50 oranında hibe ödemesi yapılacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı