REKLAMI GEÇ

10 milyon turist bekleniyor

10 milyon turist bekleniyor

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Şeref Karakan, doluluk oranlarının inanılmaz yükseldiğini söyledi. Karakan, bölgeye gelen turist sayısının arttığını 2023 yılında ise bölgeye 10 milyon turistin geleceğini işaret etti.

/ DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2013 Cumartesi, 16:37

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Şeref Karakan, otellerin doluluk oranlarının şimdiden yüzde 80’leri bulduğuna dikkat çekti. Denizli ve turizmini anlatmak için katıldıkları fuarların doluluk oranlarını çok etkilediğini savunan Karakan, “İlk dört ayda 2012’ye göre yaklaşık yüzde 10’luk bir artış var. 4 ay beklenenden yüksek bir doluluk sağlandı. Mayıs ve Haziran ayının da ben bu şekilde geçeceğini tahmin ediyorum” dedi.

Şu anda tesislerdeki doluluk oranı yüzde 80’in üzerinde olduğunu belirten Karakan, ” Hatta bazı otellerde yüzde 100’e ulaşmış durumda. Tabi her yıl olduğu gibi Haziran’ın ilk haftasında bir düşüş olur. Ama bu okulların kapanması ile birlikte doluluk oranlarının daha da yükseleceğine inanıyorum. Bu yıl turizm Türkiye genelinde yoğun olacak. Bunun yansıması da Pamukkale’ye olacak. Onun için hem termal turizm açısından, hem kültürel turizm açısından, bu yaz Pamukkale’yi iyi bir sezon bekliyor. Zaten tesislerimiz de buna müsait. 17 bin yatak söz konusu. İyi bir doluluk sağlanacağını ben tahmin ediyorum” diye konuştu.

Fuarlar inanılmaz etkili
Pamukkale ve Karahayıt’a şimdiden böylesine ilgi olmasının, son iki yılda katıldıkları fuarlarda yapılan çalışmaların geri dönüşü olduğuna işaret eden Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Şeref Karakan şunları söyledi:

“Bir ilde turizm bölgesinde her geçen yıl bir artış oluyorsa bunun mutlaka dayandığı bazı göstergeler var. Bu göstergeler de bu fuarlara katılmakla, Denizli’yi tanıtmakla oluyor.”

Yorumlar

otelci   -  Bağlantı 25 Temmuz 2013, 09:33

rüyda gezen uyurgezer başkan . ne anlar ki %80 nmiş evet otellerin boş geçmesinden dolayı işçi çıkarımı %80lere buldu . yüzü kızarmadan yalan söyleyebiliyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı