REKLAMI GEÇ

“Turizmde yeterli değiliz”

“Turizmde yeterli değiliz”

Turizm Haftası kutlamasında konuşan Vali Abdülkadir Demir, Denizli’nin gelir ve turist sayısında yeterli seviyede olmadığını belirterek, kültür ve alternatif turizm kaynaklarının acilen harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2013 Salı, 12:54

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)

Pamukkale Kocaçukur’da yapılması planlanan etkinlik havanın yağışlı olması nedeniyle Colossae Otel’e alındı.

Vali Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz’ın da katıldığı etkinlikte, kentte sektörün sorunları dile getirildi.

Denizli Valisi Demir, gelir ve turist sayısında yeterli seviyede olunmadığını belirtti. Kültür ve alternatif turizm kaynaklarının ivedi şekilde harekete geçirilmesi gerektiğini kaydeden Demir, “Antalya ve Muğla’dan gelen günübirlik turistten ziyade, Denizli’de konaklayacak turiste ihtiyacımız var. Kısır döngüden bu kenti kurtarmalıyız. Turistin, yurt dışından uçup, direkt Denizli Havaalanı’na ineceği bir sistem bile yok. Mevcut koşullarda turizm de gelir ve turist sayısındaki artışı beklemek zor” dedi.

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de Pamukkale gibi bir değerin herhangi bir Avrupa ülkesinin elinde olması durumunda, yılda en az 20 milyar dolar gelir elde edeceğini söyledi. Yüksel, “Turizmde alt yapı ve fiziksel eksiklerimiz var. Travertenler geçtiğimiz 10-20 yılda kararmasıyla gündeme geldi. UNESCO’nun koruması altındaki travertenlerin geçmişteki durumunu dünyaya hala izah etmekte zorlanıyoruz. Maalesef geçmişte ayaklarımıza kurşun sıktık. Şimdi de travertenler beyazladı diye bağırıyoruz ama sesimizi yeteri kadar duyuramıyoruz. Türkiye ve Denizli turizmi, eksikliklerin giderilmesi için çok çalışmalıdır” diye konuştu.

Belediye Başkanı Osman Zolan ise, 19 antik kentin bulunduğu Denizli’ye arkeoloji müzesi yapılacağını söyledi. Zolan, “Denizli’yi günübirlik turizmden mutlaka kurtaracağız. Antik kentler, Bozdağ, Pamukkale, termal sularımız büyük hazine. Denizli kent merkezini de güzelleştirdik. 2023 yılında Denizli’yi 10 milyon turistin ziyaret edebileceği hale getirmeliyiz” dedi.

Turizm Haftası kutlama programı kapsamında, Denizli Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, kendi tasarladıkları kıyafetleri mankenliğini de yaparak tanıttı. Ayrıca, Akköy Turizm Otelcilik Meslek Lisesi öğrencileri gösteri sundu. Pamukkale ve Karahayıt’ta yatırımları devam eden işadamlarına ise turizm sektörüne katkılarından dolayı plaket verildi.

Yorumlar

Ali Akturk   -  Bağlantı 17 Nisan 2013, 10:39

Sayın Valimiz tek cümleyle özetlemiş’KENTİ KISIR DONGUDEN KURTARMALIYIZ’bu cumleden iletmeci olarak sunu anlıyorum;Hizmet kalitemizi artırmalıyız,En iyi reklam zamanında kaliteli hizmet ile olur.Özellikle bölgemizde otel hizmetlerinde değişim şart,bu değişim sağlık hizmetlerinde artışdan tutun menüdeki değişikliklere kadar hatta eglencede folklorik gösterilere kadar yansımalıdır.Yoksa yıllardır eski hamam eski tas hep sorunları dilegetirip kısır döngüde devam edeceğiz,sektör kendini yenilemelidir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı