REKLAMI GEÇ

Bozdağ’a Doğa Dostları’ndan destek

Bozdağ’a Doğa Dostları’ndan destek

Göreve geldiği ilk günden bu yana kızıl elmalarından biri olan Bozdağ için önemli bir uğraş veren ve yıllardır bekleyen uygulamaları hayata geçiren Vali Abdulkadir Demir’in mücadelesine, Denizli Doğa Dostları Dağcılık Derneği’nden destek geldi. Dernek zor kış şartlarına rağmen 45 kişilik bir ekiple zirveye tırmandı, çocuklar gibi eğlenerek, Bozdağ’a kayak merkezi girişimine destek çağrısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 22 Ocak 2013 Salı, 11:34

Doğa Dostları Dağcılık Derneği, Denizli il merkezi ve çevresini kapsayan alanlarda yaptığı etkinliklere bir yenisi daha

ekledi. İlimizin doğal, tarihi ve turistik bölgelerinin tanıtılması amaçlı gezi ve doğa yürüyüşleri düzenleyen dernek, 2013 yılı etkinliklerini Bozdağ’a yaptığı kar yürüyüşü ile sürdürdü

Denizli de kış turizmi denildiğinde ilk akla gelen bölge olan Bozdağ yılın ilk günlerinde Doğa dostlarıyla buluştu. Çok renkli ve zevkli geçen yürüyüş zaman zaman katılımcıların kayma denemeleri sırasında eğlenceli anlar yaşanmasına da vesile oldu. Kardanadam yapıp, kartopu oynayan dernek üyeleri, yanlarında getirdikleri kızaklarla da kaymaya çalıştı.

Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Doğa Dostları Dağcılık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aliihsan Karaalp, “İlimizin son dönemdeki önemli gündem maddelerinden biri olan “Bozdağ’ın Kayak Merkezi“ olması konusuna katkı ve destek
vermek, kamuoyunun doğa ve çevreye karşı duyarlı olan kesiminin de dikkatini bu yöne çekmek adına Doğa Dostları Dağcılık Derneği (4D) olarak Bozdağ’a yürüyüş yapma kararı aldık. Yaklaşan Kar Şenlikleri öncesi Bozdağ’a henüz fazla çıkan yokken kar keyfi yapmak ve doğal ortamın güzelliğini görmek amacıyla 45 kişilik katılımcımızla yolların karla kaplı olmasına aldırmadan etkinliğimizi gerçekleştirdik” diye konuştu.

Özellikle kar ile kaplı ortamda yürümenin, sis ve kar altında doğanın güzelliğini gözlemlemenin, doğa dostu insanlarla bira arada olmak keyif verici olduğuna dikkat çeken Karaalp, ekibe Denizli merkezinin yanı sıra Marmaris, Buldan, Tavas ve Nikfer’den de gönüllülerin katıldığına dikkat çekti.

Karaalp, “Bizleri Nikfer’de karşılayan başta Belediye Başkanı Ali Yarangünü ve belde halkı olmak üzere herkese teşekkür ediyor, Bozdağ Kayak Merkezinin bir an önce yapılıp tüm Denizlili dağcılar ve doğacılara hizmet vermesini diliyoruz” diye konuştu.

Karaalp ayrıca dernek hakkında bilgi sahibi olmak isteyen doğa dostlarının derneğin web sitesi ve sosyal paylaşım sitelerindeki gruplarından ulaşabilecekleri bilgisini verdi.

Yorumlar

Mehmet Oselemis   -  Bağlantı 23 Ocak 2013, 00:22

Ali YARANGÜNÜ
NİKFER BELEDİYE BAŞKANI,
Başkanımızın görüşlerine katılıyorum

Tüm emeği gecenlere teşekkürler.
Bahce köy

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 22 Ocak 2013, 16:47

GELMİŞ GEÇMİŞ VE ŞİMDİKİ YÖNETİCİLERİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.20 YILLIK RÜYALARIMIZ GERÇEK OLUYOR…

Ali YARANGÜNÜ   -  Bağlantı 22 Ocak 2013, 13:49

Denizli’nin ikinci beyaz cenneti olan Bozdağ, Bakanlar Kurulu kararı ile Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Böylece Bozdağ’daki Kayak Merkezi için teşvik anlamında yatırımcının da önü açılmış oldu.
Bu mutlu günümüzde bizleri yanlız bırakmayan tüm dostlarıma teşekkürler.

Ali YARANGÜNÜ
NİKFER BELEDİYE BAŞKANI

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı