REKLAMI GEÇ

Dans turizmi için start verildi

Dans turizmi için start verildi

Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, Turizmci Abdurrahman Karamanlıoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Pamukkale’de biraraya gelerek Uluslararası Dans Sporları Olimpiyatlarının Denizli’de düzenlenmesi için karar aldı.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2013 Cumartesi, 16:55

Türkiye Dans Sporları Federasyonu, dansın sportif yönünü yediden yetmişe dansa ilgi duyan geniş kitlelere anlatmak amacıyla çalışma başlattı. Dans sporlarını tanıtmak ve Anadolu’da da yaygınlaştırmak amacıyla Denizli’ye gelen Federasyon Başkanı, Tolga Han Dans Grubu kurucusu Tolga Han Çinkitaş, turizmciler ile toplantı yaptı.

Pamukkale Colossae Termal Otel’de düzenlenen toplantıya Turizmci Abdurrahman Karamanlıoğlu,, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet korkmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş ile Denizli Dans kulüplerinin temsilcileri katıldı.

Federasyon Başkanı Çinkitaş, “Dansın sanatsal ve sosyal yönünden hareketle çok önemsediğimiz, özellikle – sportif yönünü de, yediden yetmişe dansa ilgi duyan geniş kitlelere anlatmak, tanıtmak ve disipline etmek, tüm bu çalışmaları devletin ilgili kurumları ve yerel yönetimlerle işbirliği ile paylaşmak istedik. Bu nedenle, il il gezerek dans sporlarını anlatacağız” dedi.

Türkiye’nin tanıtımına ve turizmine katkı sağlayacak, uluslararası organizasyonlarla yabancı sporcuların yöneticilerin ve uluslararası dünya danslarındaki kamu oyunun ilgisini çekerek, Türkiye’ye gelmelerini sağlamak için illerin desteğini almak istediklerini söyleyen Çinkitaş’a destek Turizmci Abdurrahman Karamanlıoğlu’ndan geldi.
Uluslar arası dünya dans etkinliklerinin ve yarışmaların Pamukkale Antik Tiyatroda düzenlenebileceğini vurgulayan İşadamı Karamanlıoğlu, Dans Sporları Turizmini Denizli’de yaygınlaştırılabileceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı