REKLAMI GEÇ

Turizmcilere farkındalık toplantısı

Turizmcilere farkındalık toplantısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu’nun Denizli’deki konaklama sektöründe yürütülen teftişlere ilişkin farkındalık toplantısı Colossae Thermal Hotel’de yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2013 Cuma, 16:03

Denizli’de konaklama sektöründe kayıt dışılık, çalışma ve ara dinlenme süreleri, izin süreleri, ücret, psikolojik taciz, kadın işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi konularında denetim yapılıyor.

Denetimlerle ilgili sektörde faaliyet veren firmaların yetkilileri ile iş teftiş müfettişleri Colossae Thermal Hotel’de değerlendirme toplantısı yaptı.

Baş iş müfettişi Dr. Süleyman Özman, 26 Mart’taki ilk toplantıda neler yapacaklarını konuştuktan sonra denetimleri başlattıklarını belirterek “Belirlenen iş yerlerindeki denetimlerimiz, birkaç iş yeri dışında tamamlandı. İlk denetimlerde neler yaptık, ne tür sorunlarla karşılaştık, sizin söylemek istedikleriniz nelerdir? bu toplantıda bunları konuşacağız” dedi.

Toplantıda çalışma ve dinlenme dönemleri, ara dinlenme ve yıllık izin süreleri ile uygulamaları konusunda iş müfettiş yardımcıları sunum yaptı. Müfettiş Yardımcısı Alper Acaroğlu ‘çalışma süreleri ve fazla çalışma’ konusunda bilgiler verdi.

İş Teftiş İzmir Grup Başkanı Şuayüp Er ise sadece konaklama değil, Türkiye genelinde birçok sektörde denetimlerin yapıldığını belirterek, hedefin kayıt dışılığı ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Er, kayıt dışılığın sadece devlet ve işçi için değil, işveren için de faydalı olduğunu vurgulayarak “İşçinin uzun süre çalışması dile getirilmese de memnuniyetsizlik ortaya çıkıyor. İşçinin yorgunluğu memnuniyetsizliği belli oluyor, hizmeti iyi olmuyor, bu da müşterilerin memnun olmamasına neden oluyor. Bu denetimi sadece işçi ve devlet için yapmıyoruz. Bütün tarafların memnun olmasını istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı