REKLAMI GEÇ

Şarapsız tarım turizmi olmaz

Şarapsız tarım turizmi olmaz

Denizli’nin 10 yıllık Doğa Turizm Master Planı taslağı hazırlandı. Çal Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, “Çal’daki Kısık Kanyonu taslakta yer alıyor. Ama şarap yer almamış. Tarım turizmi kapsamında şarap gibi bir değerin tanıtımı yapılmadan turistler Kısık Kanyonu’nu görmeye gelmez” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Haziran 2013 Salı, 13:17

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
Denizli’nin 2013-2023 yılları arasını kapsayan Doğa Turizm Master Planı’nın taslağı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar 5’inci Bölge Müdürlüğü, aynı kurumun il müdürlüğü ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından hazırlandı. Taslak planının tanıtımı da Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in başkanlığında düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Çal Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, taslakta şarabın yer almadığını belirterek, “Çal’daki Kısık Kanyonu taslakta yer alıyor. Ama şarap yer almamış. Tarım turizmi kapsamında şarap gibi bir değerin tanıtımı yapılmadan turistler Kısık Kanyonu’nu görmeye gelmez. Çal, 25 kilometre mesafedeki Bekilli İlçesi’yle Türkiye’nin en önemli şarap üretim merkezi konumunda. Bölgede tarım turizmi yapılacaksa, gelen turist şarabın tadına yerinde bakmalı. Yörede üretilen üzüm ve elmayı dalından koparmalı ya da yerinde tüketmelidir. Çal şarabını ön plana çıkarıp, bölgede tarım turizmi başlatabiliriz” diye konuştu.

Yorumlar

Görev Bilinci..   -  Bağlantı 19 Haziran 2013, 16:57

Sayın Kaymakam Bey; Yaptığı görevin bilincindedir.Çal ve yöresi üzüm konusunda yıllardır kendini ispatlamış ilçemizdir. Yılların hizmetini yok sayamazsınız, üretim yaptıktan sonra kim ne yaparsa yapsın. Üreticinin sorunu çözülmeli, tebrikler. Saygılarımla..

nurhan   -  Bağlantı 19 Haziran 2013, 00:18

Kaymakamımız haklı..Lale Devri Şairi Nedim’in “Testide, kadehte doyamam görmeğe bari / Ey gevher-i şeffaf senin mahzenin olsam.. dizeleriyle anlattığı şarap, Osmanlı’da önemli bir gelir kaynağı olmuş, “ Hamr” denilen vergiler alınmış, özel vergi teşkilatı kurulmuş.. Avrupa Bağları “asma biti” ne yakalanınca, Osmanlı, Avrupa’ya şarap satmış.. Şimdi de satmalıdır…Turizm geliri hedefleniyorsa, müşteri turisttir..” Gelmezse gelmesin, olmasa da olur” olmaz..

fatih   -  Bağlantı 18 Haziran 2013, 20:57

Şarap turizmini anlamak için Fransa’nın bu işten 14 milyar dolar yani Türkiye’nin tüm ihracatının 1/10’u para kazandığını bilerek ele almak gerek.

ahmed   -  Bağlantı 18 Haziran 2013, 16:48

şarap olmasada olur şarap yok diye gelmiyecek turist hiç gelmesin

ibrahim   -  Bağlantı 18 Haziran 2013, 15:50

Adamlar alkolü yasakladılar. Amatör şarap üretimini sınırlandırdılar.Buna rağmen cesaretli bir açıklama doğrusu.Bakalım bu konuşmayı nasıl karşılayacak AKP zihniyeti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı