REKLAMI GEÇ

8 Asırlık geleneği UNESCO koruyacak

8 Asırlık geleneği UNESCO koruyacak

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale, Hierapolis Antik Tiyatrosu, Akhan Kervansarayı ve Hayri Dev’den sonra Çal’ın 8 Asırlık Sudan Koyun Geçirme Geleneği ve Laodikya’da UNESCO tarafından koruma altına alınacak.

/ DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2013 Cuma, 15:02

Denizli Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınan kültür ve doğa varlıkları hakkında bilgi verdi.

Korkmaz, UNESCO’nun hem kültürel, hem doğal miras listesindeki turizm cenneti kaynak sularının kirecinden oluşmuş beyaz bir tepe olan Pamukkale, dünyanın en harika doğa olaylarından birisi olarak kabul edildiğini hatırlattı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bir diğer kültürel değerin ise Hierapolis Antik Tiyatrosu olduğunu belirten Korkmaz, Selçuklu eseri Akhan Kervansarayı’nın da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ ne girdiğini, Hayri Dev’in UNESCO’nun yaşayan hazinesi olarak adını yazdırdığını söyledi.

SIRADA LAODİKYA VE 800 YILILK GELENEK VAR
Mehmet Korkmaz, Çal’ın Aşağıseyit köyünde geçtiğimiz 839’su yapılan Sudan Koyun Geçirme Geleneği’nin de Dünya Miras Listesine alınarak korunması gerektiğini belirtti.

Korkmaz, Laodikya’nın ve Sudan Koyun Geçirme Geleneği’nin “UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi” ile “Dünya Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi”ne alınması için çalışma başlattıklarını da açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı