REKLAMI GEÇ

Denizli’ye dev akvaryum için yer belirlemede sona gelindi

Denizli’ye dev akvaryum için yer belirlemede sona gelindi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kente gelen turist sayısını artırmak amacıyla arkeolojiden inanç turizmine, termal kaynaklardan kış turizmine geniş bir yelpazede çalışmalar yürütüldüğünü, bunlara ilave olarak dev bir akvaryum kurulması projesinin hayata geçirileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2015 Çarşamba, 17:29

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Colosea Hotel’de düzenlenen toplantıda, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, dernek üyeleri ve turizm sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de katıldı.

denizliye-dev-akvaryum-ic2
Denizli’nin turizmden aldığı pay ve gelen turist sayısının artırılması için neler yapılması gerektiği konusunda fikirlerin paylaşıldığı toplantıda konuşan Zolan, kamu ve özel sektörün ortak hareket etmesi gerektiğini, bunu sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Pamukkale ve çevresini Denizli turizminin lokomotifi olarak gösteren Zolan, “Bu bölgede geçtiğimiz yıllarda yapılan bir çalışma yarım kalmış. Su kaynaklarının daha verimli kullanılması için yapılan sistemde aksamalar olmuş. Büyükşehir olarak su sistemi konusunda çalışmada sona yaklaşmak üzereyiz. Termal su Pamukkale için çok önemli. Buradaki kaynakların doğru kullanılması bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak. Bu konuda bütün işletmelerde suyun daha verimli kullanılması için üzerine düşeni yapmalı. Bölgeye gelen turist burada 5-10 gün kalabilmeli” dedi.

denizliye-dev-akvaryum-ic

AKVARYUM KURULACAK
Yakın zamanda inşa edilecek olan yeni tesislerle Denizli’nin turizm alanında en önde yerlerden biri olacağını kaydeden Başkan Zolan, “Travertenleri ile Pamukkale ve hemen yanındaki Hierapolis ile son dönemlerde büyük kazıların yapıldığı Laodikya da inanç turizmi açısından kentin lokomotifleri arasında yer alacak. Ayrıca bu bölgeye yakın zamanda kurmayı düşündüğümüz akvaryum ile de bu bölgeye gelen turistler bu tarafa kaydırılacak. Kısa süre sonra bitecek olan teleferik sayesinde bir anda 1.400 rakımlı noktaya vatandaşlarımız çıkma imkanı bulacak. Ayrıca kış aylarında kayak yapılan Bozdağ Kayak Merkezi’nin de bir an önce tamamlanarak kış turizmine kazandıracağız. Burada tesisleşme devam ediyor” diye konuştu.

KENTİN GİRİŞLERİNDEN BİRİSİNDE OLACAK
Denizli Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan’ın seçim vaadlerinden birisi olan akvaryum konusunda hayli mesafe alındığı öğrenildi. Kentin İzmir, Ankara ya da Antalya girişlerinden birisinde kurulması planlanan akvaryum arazisi için 3-4 alternatif üzerinde duruluyor. Bunun nedeni ise doğal park ile akvaryumun iç içe olmasının düşünülmesi.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 27 Ağustos 2015, 14:58

hee iyi olur teleferik bitti sıra onda hacı abi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı