REKLAMI GEÇ

HONAZ TARİHİ VE KÜLTÜRÜNÜ MİLLİ PARK ZİYARETÇİ MERKEZİNDE YAŞATIYOR

HONAZ TARİHİ VE KÜLTÜRÜNÜ MİLLİ PARK ZİYARETÇİ MERKEZİNDE YAŞATIYOR

Kentin en önemli ilçelerinden biri olan Honaz, tarih ve kültürünü Honaz dağı eteklerinde bulunan Milli Park Merkezi’nde yaşatıyor.

/ DENİZLİHABER / 22 Haziran 2011 Çarşamba, 13:35

Tarihi evleri, her ırktan ve milletten insanın barış içerisinde yaşadığı, tarihe ışık turan yerleri ve doğa güzelliği ile adını sıkça duyuran Honaz, bu güzelliğini Honaz Dağı’nın eteklerinde bulunan Milli Park’ta yaşatıyor. Ege bölgesinin en yüksek dağı olma özelliğine sahip Honaz Dağı’nda bulunan Milli Park Merkezi’nde, Honaz’ın tarihi evlerinin minyatürleri ve Honaz Dağı’nda bulunan canlı türlerinin örnekleri bulunuyor.

Tarihte bölgede bulunan canlı türlerinin kalıntılarının da bulunduğu müzede, bitki türleri, dondurulmuş hayvan çeşitleri ve 115 çeşit çiçek türünün resimleri yer alıyor. Müzeye gelen binlerce kişi hem Honaz’ın tarihi hakkında bilgi sahibi oluyor, hem de eşsiz doğa güzelliği içinde zaman geçirebiliyor.

Honaz’ın en önemli yerinin Milli Park Merkezi olduğunu belirten Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu “Denizlimizin en önemli ilçelerinden biri olan Honaz’da bulunan Milli Park Merkezimiz, Honaz’ın tarihini ve özelliklerini en iyi anlatan bir merkez durumundadır. Her yıl binlerce kişi burayı ziyaret ederek hem Honaz’ın tarihi hakkında bilgi alıyor, hem de bu bölgenin yapısı hakkında detaylı arşiv bilgilerine ulaşabiliyor. Bunun dışında binlerce canlı türüne ev sahipliği yapan Honaz Milli Park Merkezi doğal güzelliği ile de halkımıza hizmet veriyor” dedi.

Yakın zamanda uygulamaya konulacak olan gelişim planı ile bölgenin daha da ilgi çeken bir yer haline geleceğini belirten Devecioğlu “1988 yılında milli park olarak ilan edilen bölge için 2005 yılında gelişim planı için bir müracaatımız oldu. 2008 yılında da bu onaylanarak uygulamaya konuldu. Şimdi bu bölgede gelişim planının uygulanması için Honaz Belediyesi olarak çalışmalarımız olacak ve konunun takipçisi olacağız. Bu plan uygulandığı zaman kamp yerleri, oteller ve ziyarete açılacak yerler belirlenecek. Bu da turistlerin ilgisini bu bölgeye çekecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı