REKLAMI GEÇ

LAODİKYA’DA AYİN SEZONU BAŞLADI

LAODİKYA’DA AYİN SEZONU BAŞLADI

Türkiye’deki kültür varlığı statüsünde bulunan kiliseler, ibadet yapmak isteyen Hıristiyan cemaatin ilgisini artırdı. Listede Denizli’nin gelecekteki turizm kenti olacak olan Laodikya’da yer alıyor.

/ DENİZLİHABER / 30 Eylül 2010 Perşembe, 17:46

Trabzon’da Sümela Manastırı ardından Van Akdamar Kilisesi’nde yapılan ayinlerin ardından, Hıristiyan dünyasının da dikkati Türkiye’deki bu kiliselere çevrildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ise, ayin yapmak isteyen cemaatin ilgisini, Dışişleri, İçişleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın birlikte aldığı otorite kararıyla, ayine açılan 16 kiliseyi adres gösteriyor. Bu kiliselerde ayin yapılması için Bakanlığa başvurulması gerekmiyor. İbadetlerini yapmak isteyen Hıristiyanlar, mahalline yani, o ilin Valiliğine başvurarak ayin için izin alabiliyorlar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın denetiminde bulunan müze ve ya örenyeri niteliğindeki ayin yapılmasına izin verilen kiliseler arasında Denizli Laodikya’da yer alıyor.

Anadolu’daki ilk 7 kiliseden biri Laodikya’da olduğu için buranın dünyaca çok iyi bildiğini vurgulayan Laodikya Kazı Başkanı Celal Şimşek, buranın aynı zamanda Hıristiyanlar için hac güzergahı ve ayin yapılmasına izin verilen yerlerden biri olduğunu kaydetti.

Şimşek, ”Bu nedenle bizim ziyaretçilerimizin çoğunluğu orta yaş üzerindeki hac ziyareti için gelenleri oluşturur. Son bahar aylarında ise ayinlerdeki sayı artış gösteriyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı