REKLAMI GEÇ

PAÜ ARKEOLOJİ ÜSSÜ KURMAK İSTİYOR

PAÜ ARKEOLOJİ ÜSSÜ KURMAK İSTİYOR

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi, bölgenin antik zenginliğinden yola çıkarak Üniversite bünyesinde Arkeolojik Bilimler Enstitüsü kurulması için Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) başvurdu. YÖK’ün onay vermesi halinde kurulacak olan enstitünün uygulama sahası Laodikya Antik Kenti olacak.

/ DENİZLİHABER / 26 Ekim 2011 Çarşamba, 16:56

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Arkeolojik Bilimler Enstitüsü kurulması için Üniversite senatosunun aldığı kararı ve YÖK’e başvuru yaptıklarını Laodikya Antik Kenti’ndeki Tapınak A’nın açılış töreninde müjdeledi. Prof. Dr. Bağcı, Denizli’de 18 antik kent olduğunu, Pamukkale Üniversitesi’nin Laodikya Antik Kenti’nde sekiz yıldan bu yana sürdürdüğü kazılar ve aldığı olumlu sonuçlarla Üniversite olarak arkeoloji konusunda rüştünü ispat ettiğini belirtti. Prof. Dr. Bağcı, “Denizli antik yönden çok zengin bir bölge. Üniversite olarak bu antik zenginliğin bilimsel yöntemlerle araştırılması, tarihi zenginliklerin gün yüzüne çıkarılması, bu zenginliğin dünyaya tanıtılmasında önemli sorumluluğumuz var. Biz Üniversite senatosu olarak üniversitemiz bünyesinde Arkeolojik Bilimler Enstitüsü kurulması için oy birliğiyle senato kararı aldık. YÖK’e başvurumuzu yaptık. Başvurumuzun kabul edilmesi halinde enstitünün idari merkezi Üniversite kampusu, uygulama alanı ise antik Laodikya kenti olacak” dedi.

Prof. Dr. Bağcı, YÖK’ün olumlu kararının ardından, Bakanlar Kurulu onayı ve TBMM kararı da gerektiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Bağcı, “Bu kararların kısa sürede alınacağını tahmin ediyorum. Enstitü arkeolojik değerlerin eski çağ tarihi, jeomorfoloji, paleanteoloji, arkeometri bilimler normlarında araştırılmasında önemli bir görev üstlenecek. Üniversite olarak bu konuda bilimsel altyapımız, yeterli kadromuz var. Denizli’nin tarihi değerlerinin gün yüzüne çıkarılması, korunması ve geleceğe miras bırakılmasında önemli bir misyon üstlenecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı