REKLAMI GEÇ

“Tatil herkesin hakkı”

“Tatil herkesin hakkı”

Türk halkına yabancı turistlerle aynı, hatta daha uygun şartlarda tatil imkanı sağlanması için, ‘Tatil herkesin hakkı’ sloganıyla, Turizm Bakanlığı öncülüğünde, bir kampanya başlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2009 Pazartesi, 18:53

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Turizm Bakanlığı öncülüğünde ‘Tatil herkesin hakkı’ sloganıyla başlatılan, ‘İç Turizm Kampanyası’ hakkında bilgi verdi. Korkmaz, kampanyanın

Türkiye’de iç turizmin geliştirilmesi kapsamında, vatandaşlarımızın turizmde tatil bilincinin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, turizm imkanlarından daha fazla yararlanabilmesi, Türk halkına yabancı turistlerle aynı, hatta daha uygun şartlarda tatil imkanı sağlanması, ülke ve il ekonomilerine hareketlilik kazandırılması amacıyla başlatıldığı söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığımız öncülüğünde TÜRSAB, TÜROFED, Havacılık Sektörü ve bankalar işbirliğinde başlatılan kampanya dönemi boyunca, yapılacak tanıtım çalışmaları ile kampanyadan herkesin haberdar olmasını sağlayacaklarını söyleyen Korkmaz, “İç turizmin ülkemiz ekonomisindeki yeri yadsınamaz. Ancak, bugüne kadar, erken rezervasyon yaptırmanın uygun maliyetli seyahatlere imkan sağlaması konusunda kamuoyumuzda istenilen düzeyde bilinç maalesef yeterince oluşmamıştır. İç turizmin hak ettiği düzeye ulaşması için bu kampanya ile hedeflenen vatandaşlarımızın tatil hakkını kullanmasını teşvik etmektir. Kampanya ile yerli turiste avantajlı ödeme kolaylığı sağlanacaktır. Ayrıca, ülkemizde yabancı turistlerin daha ucuza tatil yaptıkları fikri de ortadan kaldırılmış olacaktır” dedi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Korkmaz, proje dahilinde düzenlenen kampanya süresince, konaklama ücretlerinde yüzde 35-40 indirim kolaylığı sağlanacağını belirten Korkmaz, “Çeşitli bankaların (Yapı Kredi Bankası, Finansbank, Denizbank, Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası) kredi kartları ile yapılacak tatil ödemelerinin başlangıcı bir aydan üç aya kadar ertelenebilecek ve 6 aydan 12 aya kadar taksitlendirilebilecektir.

Çeşitli havayolu ve karayolu şirketleri ile ulaşımlarda yüzde 40’lara varan indirim yapılabilecektir.

Kampanyadan faydalanacak vatandaşlarımızın seyahatleri sigorta güvencesinde olacaktır” diye konuştu.

           

Korkmaz, “Yurdumuzun eşsiz güzelliklerinin, gezilip görülmesi ve tarih, doğa, güneş ve deniz ülkesi olan turistik özellik taşıyan mekanlarından faydalanılması vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır. Ayrıca çekirdek aile özelliği gösteren toplumumuzda önümüzdeki eğitim-öğretim yılının da 24 Eylül’de başlayacak olması nedeniyle tatil hakkının sadece yetişkinler olarak bizlerin değil ayrıca çocuklarımızın da tatile ihtiyacı olduğu dikkate alınarak bu kampanya kaçırılmayacak bir fırsattır” dedi.

 

Vatandaşların kampanyada dikkat etmesi gereken hususlar hakkında da bilgi veren Korkmaz, “Vatandaşlarımızın bu kampanyadan yararlanabilmesi için rezervasyonlarını belgeli turizm seyahat acentaları aracılığıyla yapmaları gerektiğidir. Yurtdışındaki tüm tatillerin seyahat acenteleri aracılığı ile ayarlandığı göz önüne alınırsa, tatilci, direkt kalmak istediği oteli değil yetkilendirilen seyahat acentesini aramak ve seyahat acentesi üzerinden tatil programı yapmak şartı ile ucuz tatil fırsatı yakalayabilecektir” diye konuştu.  

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı