REKLAMI GEÇ

Almanlar termal için Denizli’de

Almanlar termal için Denizli’de

Denizli Valisi Demir’in Denizli’ye davet ettiği Alman sağlıkçılar ve turizmciler beraberinde gazetecilerle birlikte Denizli’de. Termal tesislerde inceleme yapıp kent turizmcilerle birebir görüşen Almanların, Denizli’ye 7 ila 14günlük turist göndermesi gündemde. Vali Demir, işbirliğinin önemine dikkat çekti

/ DENİZLİHABER / 19 Şubat 2013 Salı, 18:48

Denizli Valisi Abdulkadir Demir’in Almanya’daki termal turizm fuarında kente davet ettiği Alman turizmciler ve sağlıkçılar beraberinde gazetecilerle birlikte, Denizli’nin termal bölgelerinde inceleme yapmak için kentimize geldi.

Alman Sağlık Medikal Federasyonu Başkanı Lutz Lungwitz, Başkan Yardımcısı Stephan Ritter, Bad Soden Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Joachim Willms, Gazeteciler Polly Tielebein, Karsten Urspruch ve Katja Barbara Heine, Öger Türk Tour Bölge Müdürü İsmail Polat, Mediplus Seyahat Acentası Satış Müdürü Dieter Werner, Selta Med Acentası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Özcan, Alman Olimpiyat Federasyonu eski üyesi Gerhard Schultz ve Selta Med Acentası Satış Müdürü Zuzana Tatikova oluşan heyet ilk olarak Sarayköy ve Karahayıt Bölgesi’ndeki termal otellerde incelemelerde bulundu.

Denizli’deki turizmcilerle birebir görüşmeler gerçekleştiren heyet mutabık kalınırsa Almanya’dan Denizli’ye 7 ila 14 günlük periyotlarla termal otellerde tedavi görmek üzere turist akışı sağlanamayacağı üzerine konuştu.

Denizli Valiliği ve Berlin Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği işbirliği ile organize edilen Denizli gezisi kapsamında Denizli’ye gelen heyet, daha sonra Vali Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret ettiler.

Alman heyetine Denizli’nin termal turizm potansiyeli hakkında bilgi veren Vali Abdülkadir Demir, geçtiğimiz yıl Berlin Turizm Fuarında yaptıkları ziyareti hatırlattı. Vali Demir, “Orada düzenlenen resepsiyonda, termal turizm ile ilgili hususları değerlendirme fırsatı bulmuştuk. Yaptığımız görüşmelerin ardından yapılan bu ziyareti memnuniyetle karşılıyoruz. İzmir, Denizli ve Afyon’da ki ülkemizin sahip olduğu termal kaynaklar ve potansiyeli görerek değerlendirme yapacaklar. Alman Medikal Federasyonu geçtiğimiz yıl Karahayıt ve Sarayköy’de ki projelerimizi inceleme fırsatı bulmuşlar ve büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu tespit etmişlerdi. Dolayısıyla bu ilişkilerimiz devam ediyor. İşin daha başındayız. Yapmamız gereken daha çok fazla iş var. Bu bölgelerimizde yatırım yapmak isteyen işadamlarımızla sürekli bir araya geliyoruz. Bu tür çalışmalar bize güç veriyor ve bu tür talepler arttıkça bu konuda daha hızlı adımlar atmamız gerektiğini görüyoruz” dedi.

ALMANLARA ORTAK İŞ TEKLİFİ
Almanya ziyaretlerinde önemli tespitler yaptıklarını kaydeden Vali Demir, “Bizim sahip olduğumuz hem termal kaynaklar hem de tarihi ve kültürel değerler oradakilerden çok daha fazla önemli. Ortak işbirliği ile yani Almanya’nın bu konudaki tecrübesini bizim elimizdeki kaynaklarla bir araya getirerek kısa sürede bu işi başarabilmemiz önemli” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı