REKLAMI GEÇ

TURİZM ŞEHRİ DENİZLİ’DEN KÜRİZM ATAĞI

TURİZM ŞEHRİ DENİZLİ’DEN KÜRİZM ATAĞI

Yıllık 30 milyar dolarlık bir hacme ulaşan kür turizmi, yeni bir terimi literatüre yerleştirdi: Kürizm… Gölemezli’de yapılacak 30 milyon dolarlık kür merkezinin projesini incelemek için kente gelen Prof. Dr. Karagülle, Pamukkale ve yöresinin kür turizmi için önemli bölgelerden biri olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 25 Aralık 2010 Cumartesi, 17:33

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve Türkiye Kaplıca,Talasso ve Kür Merkezleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle, merkeze bağlı Gölemezli Beldesi’ne yapılacak 30 milyon dolarlık bir kür merkezinin projesini incelemek üzere Denizli’ye geldi. Kür merkezi Pamukkale Gül Termal Tatil Köyü’nün projesini inceleyen ve yatırımcıları yönlendiren Prof. Dr. Karagülle, Türkiye’nin termal, SPA ve wellnes turizmi konusunda önemli ülkelerden biri olduğunu söyledi. Kür turizmi olarak adlandırılan bu turizm alanının artık yıllık 30 Milyar Dolarlık bir hacme ve 150 milyon ‘kürist’ döngüsüne ulaştığını dile getiren Prof. Dr. Karagülle, Türkiye’nin 2010 yılında yalnızca 150 bin kürist ağırladığını ve pastanın çok cüzi bir kısmından pay aldığını vurguladı.

EN UYGUN KENTLERDEN BİRİ
Türkiye’nin aslında yer altı su kaynakları açısından her yerinde kür turizmi açısından yatırıma açık olduğuna değinen Prof. Dr. Karagülle, ancak alt yapı sorunu yaşamayan, ulaşım rahatlığı içinde olan merkezlerin bu yatırımlar için daha şanslı olduğunu aktardı.

DENİZLİ DESTİNASYON OLMALI
Bu nedenle Pamukkale ve yöresinin Türkiye’nin en önemli kür merkezlerinden biri olabileceğine değinen Prof. Dr. Karagülle, Denizli’nin bu konuda bir kür destinasyonu haline getirilmesi için uğraş verilmesi gerektiğine değindi.

DEVLETİN DESTEĞİ ŞART
Gölemezli’de yapılacak olan ve toplam 67 bin 700 metrekarelik bir alana konuşlandırılacak Pamukkale Gül Termal Tatil Köyü’nün yatırımcılarının, bölgede 30 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarına dikkat çeken Prof. Dr. Karagülle, “Ancak bu yatırım yetmez, bölgedeki özel girişimlere devletin ve yerel yöneticilerin hem destek hem de teşvik sağlaması şart” dedi.

BÖLGEDEKİ TERMAL KAYNAK KALİTESİ
DÜNYA STANDARTLARINI ÜSTÜNDE
Pamukkale Gül Tatil Köyü Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Aracı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Özgür Usta ve Cengiz Gezici yatırım öncesi Türkiye’deki 70 termal merkezi ve dünyada kür turizminde öne çıkmış ülkeleri dolaştıklarını aktardı. Türkiye’nin en yüksek su sıcaklığı ve mineralasyon miktarına sahip termal kaynaklardan birinin de Gölemezli’de olduğuna dikkat çeken yatırımcılar, dünya ortalamasının litrede 2,5 gram olan mineral yoğunluğunun bölgede litrede 4,5 gram düzeyinde olduğuna dikkat çekti.

GÜNÜ BİRLİK TURİSTE DEĞİL
15 GÜNLÜK KÜRİSTE KİLİTLENDİK
Yönetim Kurulu Başkanı Aracı, “Amacımız günü birlik turizmin turistleri değil uzun tedavi süreçleri için bölgeye çekeceğimiz küristler” diye konuştu. Kür tedavisinin en az 15 gün ortalama ise 21 gün olduğuna dikkat çeken Aracı, “Biz turizmin yakın geleceğinin, tedavide hastaya bütünsel bir imkan sunan merkezlerin başını çektiği kür turizminde olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı