REKLAMI GEÇ

TÜRSAB’ın 11. kitabı Denizli

TÜRSAB’ın 11. kitabı Denizli

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy; “Biz seyahat acentaları birliği olarak 3 yıl uğraştık 18 vilayeti içerisine alan bir Karadeniz kitabı çıkardık. Bu bizim 9. Eserimiz. 10. eserimiz Ankara 11. Eserimiz ise Denizli olacak. Söz verdik süratli bir şekilde çalışacağız ve bu kitabı biran önce bitirerek gelen misafirlere sunacağız. Ayrıca yurtdışında da sunuma koyacağız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2012 Çarşamba, 15:47

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve TÜRSAB heyeti incelemelerde bulunmak üzere Denizli’ye geldi. Denizli Valisi Abdulkadir Demir’in eşlik ettiği gezide Tripolis Antik Kenti kazı alanı, Yenicekent, Buldan, Karahayıt, Pamukkale ve Laodikea’yı ziyaret etti.

İlk olarak Buldan’ın Yenicekent Kasabasında yer alan Tripolis Antik Kenti’nde kazı çalışmalarını yerinde inceleyen heyet, antik kent hakkında bilgi aldı. Yenicekent’te vatandaşlarla buluşan Vali Abdulkadir Demir ve TÜRSAB üyelerine yeni mahsul üzüm ikram edildi. Vali Demir “Başkanımız dedi ki Valimiz bizi yalnız bırakmadı. Ben biliyorum ki TÜRSAB bizi yalnız bırakmadı. Türkiye de belli kurumlar var ülkeyi sadece İstanbul’dan ve Ankara’dan ibaret zannediliyor. Orada da yapılacak şeyler var, fakat Anadolu’yu ihmal ederek yapılacak işlerin başarıya ulaşacağını zannetmiyorum. Çünkü Anadolu gerçekten çok bereketli çok zengin, her yerin kendine göre zenginlikleri ve değerleri var. Önemli olan bu değerleri ortaya çıkarmak, ülkeye ve dünya mirasına katabilmek. Bu anlamda baktığımızda Denizli 19 antik kent ve 800 civarında kültür tabiat varlığıyla çok zenginliklere sahip bir kent. Bu zenginliklerden hangisine gitsem TÜRSAB’ın bir katkısı var. Görülüyor ki TÜRSAB’ın bu anlamda ülkenin değerlerine verdiği katkıyı herkes biliyor. Bu anlamda bu birlikteliği pekiştirerek Denizli’de daha ileriye götürecek çalışmalar yapacağız” dedi.

Daha sonra Buldan’a geçen Vali Demir ve TÜRSAB heyeti burada esnafları ve restore edilerek turizme kazandırılan tarihi Buldan evlerini ziyaret etti. Ziyaretler esnasında esnaflara tavsiyelerde bulunan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, kendi öz değerlerine sahip çıkmalarını ve buradaki otantik yapıyı korumalarını istedi. Buldan gezisinin ardından Karahayıt, Pamukkale ve Laodikea’da incelemelerde bulunan heyete Termal Turizm ve Sağlık Turizmi alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

11. KİTAP DENİZLİ OLACAK
Yoğun bir tempo içerisinde gerçekleşen geziler sonrasında heyet, Vali Abdulkadir Demir tarafından Dedeman Park Otelde onurlarına verilen yemekte bir araya geldi. Yemekte “Biz tüccarız Denizli’de ışık görmesek buraya yatırım yapmayız” diyen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy; “Biz seyahat acentaları birliği olarak 3 yıl uğraştık 18 vilayeti içerisine alan bir Karadeniz kitabı çıkardık. Bu bizim 9. Eserimiz oluyor 10. eserimiz Ankara 11. Eserimiz de Denizli olacak. Söz verdik süratli bir şekilde çalışacağız ve bu kitabı biran önce bitirerek gelen misafirlere sunacağız. Ayrıca yurtdışında da sunuma koyacağız” dedi.

TÜRSAB’ın her gittiği yerde adeta “TÜRSAB’tan önce ve TÜRSAB’tan sonra” kavramının oluştuğunu belirten Vali Abdulkadir Demir; “Denizli avantajlı bir kent, bu ziyaret adeta kendimizi aynada görme fırsatı verdi. Ekiple birlikte sabahtan beri yürüdüğümüz her adımda bunu gördüm. Bir daha gördük ki Denizli turizm, arkeoloji, tarım anlamında çok farklı özelliklere sahip, fakat bu güzelliklerin bazısını sadece biz biliyoruz. Bu gün arkadaşlarımızdan aldığım en önemli tavsiye Denizlinin tekrardan bir piar ve halkla ilişkiler çalışması yapması gerektiği. Denizli’deki her bir değerin eğer gerekiyorsa sosyal medyada bir adının olması. Turizm anlamında bir slogan bulmamız ve insanların aklında kalıcı çok çarpıcı isimler bulmamız gerektiğini anladık. Kültür ve Turizm Bakanımız, benim bir yıllık görev süremde 4 defa Denizli’ye geldi. Her gelişinde Denizli’ye çok önemli katkılar sağladı. Sizden
önce ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen hocamız 2 defa geldi ve bugün de TÜRSAB burada bu gelişler bizim için çok önemli. TÜRSAB turizmin en son noktasında var. Anadolu’nun her köşesinde TÜRSAB var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı