REKLAMI GEÇ

Denizli’ye 3d’li özel tanıtım

Denizli’ye 3d’li özel tanıtım

Denizli Valiliği, Denizli’nin tanıtımı için 3D fotoğraf çekimlerinden oluşan mekanlara özel kısa tanıtım filmleri hazırladı.

/ DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2013 Perşembe, 14:51

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli’nin tanıtım için özel olarak hazırlatıp Denizli Valiliği’nin sitesine koydukları 3D sanat tur videolarının tanıtımını yaptı. Demir, Pamukkale’nin videosunu basın mensupları ile beraber izledi. Demir, Pamukkale’nin videosu için, çekim yapılan bazı yerlerin yaya olarak ulaşılamayan yerlerin bile bu film ile detaylı bir şekilde, Pamukkale’ye gitmiş gibi izleyebileceklerini söyledi. Vali Demir “Ercan Gigi’nin ücretsiz hazırladığı video çekimlerini çok beğendik. İlk kez Türkiye’de biz böyle bir çekim yaptırdık. Aydın’a da öneri olarak sunduk; onlar da çalışma başlattı. Muğla ile de bu çalışma hakkında görüşerek onlarında bu çalışmayı yapmalarını önereceğiz” dedi.

Başta Pamukkale ve Laodikya olmak üzere Denizli’nin turistik ve tarihi mekanlarında çekim yaparak panoramik çekimleri birleştirerek, tanıtım videoları hazırladı. Yurtdışında yaşayan Türk elektronik mühendisi Ercan Gigi, Denizli’nin tanıtımı için hazırladığı 3D videolar hakkında bilgi verdi.

Fotoğraf çekmeyi sevdiğini ve bu işi hobi olarak yaptığını, bu çalışmalarını 3dmekanlar.com sitesinde yayınladığını söyledi. Gigi “Denizli’de 15 mekanda çekim yaptık. Dijital kamera, balıkgözü lens, panoramik tripod kullanıyorum. 3D oyunlarda kullanılan bir teknikten yararlandım. Böylece bir mekanın adeta içine girip etrafı seyrediyor olma hissini yakalamış oldum. Tanıtım videolarını ücretsiz hazırlıyorum. İsteyen herkesin 3dmekanlar.com sitesinden girerek videoları indirebilir. Bugüne kadar 12 ülkenin turistik ve tarihi mekanlarını fotoğraflayarak tanıtım vidolarını hazırlayıp sitede yayınlıyorum” diye konuştu.

www.denizli.gov.tr sitesinde 360 (derece) sanal tur bölümünde; Akhan, Bayramyeri Meydanı, Gazi İlkokulu, Hierapolis, Kaklık Mağarası, Karahayıt Kırmızı Su, Kayalık Cami, Keloğlan Mağarası, Laodikya, Mavi Konak, Pamukkale, Ulu Cami, Üçgen Parkı, Yazır Cami, Yeni Cami’nin panoramik fotoğraflardan hazırlanan tanıtım videosu yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı