REKLAMI GEÇ

Kuzineden çıkan 1 dolarları FETÖ/PDY davasında aleyhine delil oldu

Kuzineden çıkan 1 dolarları FETÖ/PDY davasında aleyhine delil oldu

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılama sürüyor. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 22’si firari, 43’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 65 sanığı var.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2017 Çarşamba, 13:32

Duruşmada iki sanık savunmasını tamamladı. Denizli’de ve Türkiye genelinde Özden Egzoz şirketinin sahibi olarak bilinen, Servergazi okullarının şirketi olan Serhat A.Ş.’de yönetim kurulu başkanlığı yapmış bir isim olam Mustafa Tıpırdamaz ile esnaf Osman Refik Esmek yaptıkları savunmada, haklarındaki tüm iddia ve suçlamaları reddetti.

KUZİNEDE 1 DOLARLAR
FETÖ/PDY’nin mütevelli heyeti üyesi olmak, örgütün Denizli yöneticiliğini yapmak, örgütle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Diyalog Kültür Derneği ve DİAD üyelikleri nedeniyle hakkında iddialar bulunan Mustafa Tıpırdamaz’ın evinde yapılan aramalarda 4 adet 1 ABD dolarının kuzine içinde bulunan bir çantadan çıktığı öğrenildi. İddianamede geçen tanık beyanları ve arama tutanakları kendisine Mahkeme Başkanı tarafından okunan Mustafa Tıpırdamaz, savunmasında şunları söyledi:
“Yaz aylarında terasta oturup kalkarız. Komşu evlerin birleşik olması nedeniyle evimizde her zaman hırsız girme riski vardır. Bu yüzden işyeri anahtarlarım ve çek koçanımın bulunduğu el çantasını kuzine de tutarım. Çantadaki 1 dolarlar 15 yıl önceki sünnet düğününden kalan dolarlardır” dedi.

SERHAT A.Ş. ORTAKLIĞI
FETÖ soruşturmaları kapsamında kapatılan Servergazi okullarının şirketi olan Serhat A.Ş.’ye ortaklığı nedeniyle 7 aydır tutuklu olduğunu sözlerine ekleyerek savunmasına devam eden Tıpırdamaz, “Beş kızım da Servergazi’de okudu. Bu okulun yönetim kurulu başkanlığı, yardımcılığı ve üyeliği görevlerinde bulundum. Mustafa Büke isimli tanık beni bu okulda gördüğünü söylüyor. Kendisi babamın dostudur. Bundan normal ne olabilir ki? Benim dönemimde bu okulların cemaatle zerre kadar alakası olmamıştır. Himmet aldığıma dair iddialar var. Bu iddiayı ortaya atan kimden aldığımı da ispatlamalı” dedi.

“ARAMA TUTANAKLARI KANUNA AYKIRI”
FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği ile hakkında iddialar olan sanayi esnafı Osman Refik Esmek tüm suçlamaları reddederken, Avukatı Bekir Çapar, müvekkilinin evinde yapılan arama ve bu aramalarla ilgili tutanaklara itiraz etti, “Tutanaklar müvekkilimin olmadığı bir ortamda site görevlisine imzalatılmış. Bu durum kanuna aykırıdır ve geçersizdir. Yıllarca nostaljik telefon kullanan müvekkilimin delil torbasından I-Phone 5 telefon çıkmıştır. Bu telefon bize ait değildir ve sahibi bulunarak kendisine teslim edilmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı