REKLAMI GEÇ

Kayhan’dan, savunmasında çok ince göndermeler

Kayhan’dan, savunmasında çok ince göndermeler

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılama sürüyor. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 22’si firari, 43’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 65 sanığı var.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 10 Mart 2017 Cuma, 12:52

Duruşmanın bugünkü celsesinde, AK Parti’de uzun yıllar Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Başkan Yardımcılığı ve İlçe Başkanlığı görevlerini yapan Ahmet Kayhan savunmasını tamamladı. Silahlı terör örgütü üyeliği suçlamalasıyla mahkeme heyetinin karşısına çıkan, hakkında mütevelli heyetinde yer aldığı, DİAD’a toplantıya çağıran isimlerden olduğu yönünde iddialar bulunan ve Bylock programı kullandığı tespit edilen Kayhan, iddiaları reddetti.

“TANIKLAR AK PARTİLİ”
FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan DİAD’la, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile katıldığı bir kahvaltı programında tanıştığını belirten Kayhan, “2012’de alkolsüz bir otel açtım. Muhafazakar kesime hitap eden otelin tanıtımı için böyle bir dernekte olmamın yararlı olacağını düşündüm. 17-25 Aralık sürecinden sonra da istifa ettim. Gizli tanık, 2011-2015 yılları arasında AK Parti il yönetiminde yer almış biridir. DİAD yönetiminde olan herkesin cemaat içinde olduğunu söylemiş. Bunu reddediyorum. Bu derneğin 1500 üyesi vardı. Bu kadar insanı terör örgütü üyeliği ile itham edemeyiz. Tanığın kendisi de AK Parti yönetiminde yer almıştır. Kendisiyle ticari alışverişimiz vardı. Bir gün yüksek miktarda çek isteyince borcumu abarttığını düşündüm ve istediği çeki hemen vermedim. Bu süreçten sonra husumet beslemiş olabilir” dedi.

“PARTİ KANADI HÜRMET EDERDİ”
FETÖ/PDY davalarında firari sanık olarak aranan ve örgütün dönüşümlü il sorumluları oldukları iddia edilen ‘Murat Hoca’ kod adlı Mehmet Boz ve Dr. Süleyman Deşdemir’i tanıyıp tanımadığı, Mahkeme Başkanı tarafından Kayhan’a sorulunca savunmanın şekli de değişti. Kayhan firari iki sanığı nasıl ve nerede tanıdığın anlatırken, “Dr. Süleyman Deşdemir’i bir bakanın ziyareti sırasında katıldığım yemekte tanıdım. Bana cemaatin Denizli il sorumlusu olduğunu söylediler. Bu kişiye iş adamları ve parti kanadındaki kişiler hürmet gösterirdi. Mehmet Boz Türkçe Olimpiyatları’nda bana ‘Murat Hoca’ olarak tanıtıldı. Bu kişi olimpiyatlarda protokolde, bakanın yanında oturuyordu. Dr. Süleyman Deşdemir’in yerine getirildiğini söylediler. Seçimler dolayısıyla gelen bakanların katıldığı Valilik ve STK’lar tarafından düzenlenen toplantılarda Süleyman Deşdemir onların masasında ya da yan masada olurdu. 17-25 Aralık sürecinden önce cemaat diye bir gerçek vardı. Adrenalin Derneği ve DİAD’a cemaate yakın insanların üye olduğu bilinirdi. Görevde bulunduğum süre içinde iki yerel, iki genel seçim, bir referandum, bir de Cumhurbaşkanlığı seçiminde aktif görev aldım. Bu süreçte kaç bakan gelmişse STK’larla veya Valiliğin belirlediği işadamlarıyla yemekler olurdu. Bana sorulan Süleyman Deşdemir ya siyasilerin masasında ya da yan masada yer alırdı. Bu şahsı o tarihlerde görev yapan siyasilerin bilmiyorum demeleri hayatın akışına aykırıdır. Her siyasetçi bu kişiyi bilirdi. Eğer bu kişiyi tanıdığımı söylediğim için yargılanıyorsam, bu kişiyi tanıyan siyasilerin de yargılanması gerekir” dedi.

BYLOCK KONUSU
Bylock programı kullandığı 4 ayrı e-mail adresiyle tespit edilen Ahmet Kayhan, sistemden kontrol edildiği kadarıyla adına kayıtlı Bylock tespiti olmadığını öne sürdü.

Kayhan, “Operasyon yapıldığında İstanbul’daydım. Ertesi gün gidip teslim oldum. İfadem alınırken bana telefonumu neden getirmediğim soruldu. Evde bıraktığımı, istenirse teslim edebileceğimi söyledim. Bir şey söylemediler. Ek ifadem alınırken de aynı şey oldu. Her ikisinde de sistemde adıma kayıtlı Baylock tespit edilmediğini bildirdiler. Ancak 17.08.2016’da Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorguda T.C. numaramla Bylock tespit edildiği öne sürülüyor. Ankara, Bolu ve Muğla’daki işyerlerimde kullanılan telefonlar da benim adıma. WİFİ hattım kullanılmış olabilir. Ben hiç Bylock kullanmadım” dedi.

ODA SEÇİMLERİ
Oda seçimlerine siyasetin etkisini de anlatan Kayhan, “Oda seçimlerine siyasilerin etkileri yok demek mümkün değildir. Oda seçimleri derneklerin ve siyasi partilerin konsensusu ile belirlenir. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci DİAD ve diğer derneklerin toplantılarına katılırdı. Denizli’nin markalaşması açısından STK’lara üye olmaları gerektiğini söylerdi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı