REKLAMI GEÇ

Günalp ve yakınlarının tahliye sevinci

Günalp ve yakınlarının tahliye sevinci

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılamanın en dikkat çekici isimlerinden biri olan Sezai Günalp, 27 Şubat’tan bu yana süren duruşmanın ara kararında tahliye edilen 22 isim arasında yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mart 2017 Çarşamba, 16:04

Duruşmanın ilk celsesinde savunmasını yapan Günalp, Denizli Belediyesi Meclis üyeliği görevi dolayısıyla siyaset ve iş dünyasında tanınan işadamları arasındaydı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY’nin finans ayağını oluşturdukları iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınmış, hakkındaki terör örgütü üyesi olmasının yanı sıra cemaatin üst düzey yetkililerinden biri olmak, para trafiğinin yönetmek gibi suçlamalarla tutuklanmıştı.

Örgüt içinde ‘Sakallı’ lakabıyla bilindiği iddianamede yer alan Günalp, EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tahliye kararı verilen 22 işadamı arasında yer aldı.

Günalp, duruşmanın ilk celsesinde 3 saat süren bir savunma yapmış, “Meclis üyeliğim sırasında 100 bin civarında karara imza attık. Ancak bazı talepler karşılanmamış olabilir. Bu sebeple ya da ideolojik nedenlerle suç isnat ettiklerini düşünüyorum. Ben 2-3 yılda bir vasiyetname yazar dosyama koyarım. Vasiyet yazmak sünnettir. Ben duygusal bir insanım. Dosyaya konu olan vasiyetten sonra üç tane daha yazdım. Her yazdığımda bir öncekini silerim. Söz konusu vasiyeti eşim önemli bir belge sanıp kendi kasasına kaldırmış. Bu belgenin bulunduğu kasa eşimin. Bulunan dolarlar ise İtalya gezisinden kalanlar. Hizmete 1990 yılından itibaren burs ve kurban vermeyi kesmiştim. FETÖ/PDY ile hiç bir ilgim yok. Hiç bir toplantısına katılmadım. Buradaki sanıkların yüzde 80’ini tanımam. Yüzde 20’sini de çarşıdan ve camiden tanırım” demişti.

Sezai Günalp’in savunmasını üstlenen Avukat da müvekkili gibi uzun bir savunma yaparak mahkeme başkanının tepkisini çekmişti. Günalp hakkında adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı getirilerek tahliye kararı verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı