REKLAMI GEÇ

FETÖ’cü memurun evinden servet çıktı

FETÖ’cü memurun evinden servet çıktı

Ankara’da yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan bir memurun Denizli’deki evinde yapılan aramada 989 bin 658 dolar, 50 bin 550 Euro ve paraların hemen yanında bir şiir bulundu. Operasyonu Vali Altıparmak Twitter hesabından yaptığı ilginç paylaşım ile duyurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2016 Salı, 14:32

Vali Ahmet Altıparmak’ın twetter üzerinden yaptığı bir paylaşım Denizli’yi ayağa kaldırdı. “FETÖ soruşturmaları kapsamında bir memurun evinde yapılan aramada ele geçenler; 989 bin 658 Dolar, 50 bin 550 Euro ve hemen yanında bir şiir” yazısıyla birlikte paraların ve şiirin fotoğraflarını paylaşan Vali Altıparmak, operasyonun nerede yapıldığını ve memurun kim olduğuna ilişkin bilgi vermedi.

OPERASYONUN DENİZLİ’DE YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKTI
Operasyonun Denizli’de yapıldığı ortaya çıktı. Ankara Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu’nda (BTK) görev yapan Denizlili memur Mesut Tekkoyun, FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle açığa alınmış, ardından da memuriyetten men edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Denizlili memur Mesut Tekkoyun hakkında gözaltı kararının verilmesinin ardından Emniyet harekete geçti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan soruşturmanın ardından Mesut Tekkoyun’un Pamukkale’nin Pelitlibağ Mahallesi’nde bulunan annesinin evinde olduğu öğrenildi. Başsavcılık’tan gelen talimatın ardından Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti, gece geç saatlerde eve baskın düzenlendi.

EV DEĞİL SANKİ BANKA
Polis, hakkında gözaltı kararı bulunan Mesut Tekkoyun gözaltına aldı. Evde aramalar yapan polis spor çanta ve ayakkabı kutusu içinde 989 bin 658 dolar ile 50 bin 550 Euro ele geçirdi. Paraların hemen yanında bir de şiir bulundu. “Yürekte ‘SIZINTI’ ile başladık. ‘ZAMAN’la öğrendik ‘AKSİYON’ insanı olmayı. ‘YENİ ÜMİT’lerimizle yağdırdık ‘YAĞMURLARI’ ve sonunda yeşerdi ‘GONCALAR’” şiiri dikkat çekti.

PARALAR SON BİR AY İÇİNDE TOPLANMIŞ
Ele geçirilen yüklü miktardaki paraların incelenmesinin ardından son bir ay içerisinde Ankara’daki bankalar ve döviz bürolarından alındığı belirlendi. Paraların tamamının kaynağının Ankara olması ve sıradan bir memurda bulunması ise zanlının kaçmak için hazırlık yaptığı kanısı uyandırdı.

GÖZALTINA ALINDI, ANKARA’YA GÖNDERİLECEK
Ankara Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu’nda (BTK) görev yaptığı sırada önce açığa alınan, ardından da memuriyetten men edilen Mesut Tekkoyun işlemlerinin ardından Ankara’ya gönderilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı