REKLAMI GEÇ

Milyon dolarlık memur

Milyon dolarlık memur

Evinde milyon dolar ele geçirilen BTK’da görevli Denizlili devlet memuru polisteki işlemlerinin ardından Ankara’ya gönderildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2016 Salı, 23:58

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alınan Denizlili memur Mesut Tekkoyun’un Denizli’deki işlemleri tamamlandı.

Ankara Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nda memur olarak görev yapan Tekkoyun’un kısa süre önce FETO/PDY içerikli idari soruşturma kapsamında tedbiren görevden alındığı tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gözaltı kararından sonra Pelitlibağ’da Mesut Tekkoyun’un annesine ait olduğu tespit edilen bir eve baskın düzenleyen Denizli polisi, şahsı gözaltına alarak Denizli Emniyeti’ne getirdi.

Bu sırada evde yapılan aramada spor çanta ve ayakkabı kutusu içinde 989 bin 658 dolar ile 50 bin 550 Euro ele geçirdi. Paraların hemen yanında bir de şiir bulundu. “Yürekte ‘SIZINTI’ ile başladık. ‘ZAMAN’la öğrendik ‘AKSİYON’ insanı olmayı. ‘YENİ ÜMİT’lerimizle yağdırdık ‘YAĞMURLARI’ ve sonunda yeşerdi ‘GONCALAR’” şiiri dikkat çekti.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak da arama sırasında polisler tarafından çekilen para fotoğraflarını paylaşarak takipçilerine operasyonu duyurmuştu.

İŞLEMLERİ TAMAMLANDI ANKARA’YA GÖNDERİLDİ
Sabah saatlerinden itibaren Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Mesut Tekkoyun’un Denizli’deki işlemleri tamamlandı. Bu gece geç saatlerde özel plakalı bir zırhlı polis aracına bindirilen Mesut Tekkoyun beraberindeki dört uzman polis ile birlikte Ankara’ya gönderildi.

Emniyetten çıkarılışı sırasında elinde spor çantası bulunan Tekkoyun’un bu çantada şahsi giyim eşyaları yer aldı. Tekkoyun gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

PARALAR GÖNDERİLMEDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizli polisinden riski en aza indirmek için paraların gönderilmesini istemedi. Bu nedenle polis 989 bin 658 Dolar ile 50 bin 550 Euro’nun her banknotunu fotoğraflayıp, tutanak altına aldı. Paralar adli emanete teslim edildi. Ankara’ya adli emanet aracılığı ile gönderileceği öğrenildi. Polislerin her bir banknotun fotoğrafını çekerek tutanak altına alması saatler sürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı