REKLAMI GEÇ

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünde Denizli protokolü de yayınladığı mesajlar ile vatandaşların Zafer Bayramı’nı kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2022 Salı, 09:00

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
“Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun, yedi düvele karşı dik duruşunun, bağımsızlık aşkının, kanının son damlasına kadar mücadelesinin ve tüm bunların neticesinde tarihe altın harflerle nakşedilen 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yılını milletçe, birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.
Bundan tam bir asır önce bizlere, muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu bir kez daha hatırlatan, geçmişten gelen manevi bir kuvvet olarak geleceğe daha güçlü ve emin adımlarla ilerleme cesaretini aşılayan 30 Ağustos Zaferi, ecdadımızla bir kez daha onur ve gurur duymamıza vesile olan müstesna günlerden biridir.
Her bir karışının bedeli şehit ve gazilerimizin kanlarıyla ödenerek kazanılmış vatan toprakları üzerinde, bağımsız ve onurlu bir şekilde var olabilmek için gösterilen üstün çaba; ecdadımızın emanetine ebediyen sahip çıkmamız gerektiği vazifesinin bilincinde olmamızı sağlayan ve bugün bizim yolumuzu aydınlatan meşalemizdir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Türk milleti, bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı var olmalarının yegâne koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet, hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.” diyerek aziz milletimiz ve kahraman ordumuzun cennet vatanımız üzerinde emelleri olan ya da olmaya kalkışacaklara şartlar ne olursa olsun gereken cevabı verebilecek durumda olduğunu belirtmiştir.
Bugün bizlere düşen görev ise; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş savaşında kadın-erkek, genç-yaşlı demeden topyekûn mücadelede bulunan aziz milletimize layık olmak, bağımsızlığımızın simgesi, şehit kanlarıyla sulanmış Bayrağımızı indirmeye, vatanına ve mukaddesatına kastetmeye yeltenenlere karşı aynı ruh ve kararlılıkla karşı çıkmaya her daim hazır olmak ve durmadan çalışmaktır.
Bu vesileyle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklâl mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

CAHİT ÖZKAN (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“Bugün, hepimiz için gurur ve iftihar vesilesi olan, aziz milletimizin vatan sevgisi, şanlı ordumuzun kahramanlığı ve cesareti ile yazılan destanlarından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümüdür.
Malazgirt’le başlayan Anadolu’yu kendimize vatan kılma mücadelemizin asla bitmeyeceğini, en zor dönemimizde, yedi düvele karşı verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile ilan etmiştik. 30 Ağustos Zaferi, bu kararlılığımızın yeni bir şahlanışa dönüşmesinin adıdır.
30 Ağustos’ta kazanılan bu destansı zaferle milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.
Bugün de, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız.
FETÖ, DAİŞ, PKK, PYD gibi terör örgütleri ve onların arkasındaki emperyalist güçler, silah tüccarları, faiz lobisi ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit etmektedir.
Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanetleri çökertmiş olan aziz milletiz, 15 Temmuz’da ortaya koyduğu milli mücadele ruhu ile tüm bu terör örgütlerin de üstesinden gelecektir. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, “TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET” ilkesi etrafında bütünleşmektir.
Bu anlamlı gün dolayısıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Aziz milletimiz bu zaferle dünya sona erene dek hür ve bağımsız olarak yaşayacağını haykırmıştır. Ecdadımız Türk milletinin hiçbir zillete boyun eğmeyeceğini, esareti asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bugün bizlere düşen görev, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da güçlendirerek yarınlara emanet etmek olmalıdır. Bu vesilelerle, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu kutsal vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum.”

PROF. DR. AHMET KUTLUHAN (PAÜ REKTÖRÜ)
Pamukkale Üniversitesi olarak bizlere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti’ni bilimin her alanında söz sahibi haline getirmek ve elde edilen başarıları daha üst seviyelere taşıyabilme ruhu ve arzusuna sahip olabilmektir.
Bugün, yüce ve asil Türk milletinin 30 Ağustos 1922’de tüm dünyaya ilan ettiği Büyük Taarruz Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecan ile kutluyoruz.
1919’da bağımsızlık ülküsü ile harekete geçildikten sonra Anadolu’nun ebedî Türk yurdu olarak bir kez daha tescil edildiği bu şanlı zafer hem kutsal vatan topraklarını işgale girişmiş devletlere karşı duruşun hem de topyekûn yürütülen milli mücadelenin tarihî bir timsali olmuştur.
30 Ağustos Zaferi, vatanını büyük bir iman, sevgi ve azimle savunan; geçmişi büyük başarılarla dolu bir ulusun onurlu tavrıdır. Bu zafer, istiklal mücadelesinin birlik ve kardeşlik duygularıyla ortaya çıktığı eşsiz bir destan olmasının yanında dünyadaki mazlum milletlerin ‘vatan’ anlayışına ilham yaratabilmiş de bir zaferdir.
‘Ya istiklal ya izmihlal’ deyip boyunduruk karşıtı mücadelesini net bir şekilde ifade eden aziz Türk milleti, tüm imkansızlıklara rağmen bağımsızlığına sonuna kadar sahip çıkmış; bu uğurda hiç düşünmeden canını feda eden kahramanlarımız sayesinde de bayrağımız dalgalanmıştır.
Tarihi ve ulusal mücadeleler sonunda atalarımızdan bize emanet ‘azim’, ‘inanç’, ‘çaba’ ve ‘başarı’ kavramlarını yaşayıp, yaşatma ve geleceğe aktarma konusunda Pamukkale Üniversitesi olarak bizlere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti’ni bilimin her alanında söz sahibi haline getirmek ve elde edilen başarıları daha üst seviyelere taşıyabilme ruhu ve arzusuna sahip olabilmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 100’üncü yılını ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, bizlere bu gurur dolu anları yaşatan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
Bu eşsiz zaferin 100. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına şükranlarımızı sunuyorum.
Şanlı zaferin 100. Yılına ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 30 Ağustos, bağımsızlığımızın tüm dünyaya ilanıdır. Öyle bir ilan ediş ki, Türk bağımsızlığının ilelebet süreceğinin, vatan topraklarımıza göz dikenlerin sonlarının hüsranla biteceğinin ispatıdır. Türk Milleti, her zaman zorlu günlerin ardından verdiği haklı mücadeleyi büyük zaferlerle taçlandırmış ve vatan topraklarında bağımsızlık olma adına tüm engelleri bertaraf etmesini bilmiştir. Milletimiz, gücünü her zaman birlik, beraberliğinden almış; vatanı, bayrağı, toprağı için ölümü göze almış; mücadele ruhuyla destansı kahramanlıklara imza atmıştır. Türk tarihinin en önemli şanlı zaferlerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 100. Yılında, heyecanımız büyüktür. Bu heyecanla her bir Türk vatandaşına düşen önemli görev de, vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan nesiller yetişmesine destek olmaktır. Bu düşüncelerle, bu eşsiz zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına şükranlarımızı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

HÜSEYİN İNAMLIK (TAVAS BELEDİYE BAŞKANI)
Türk milletimizin büyük fedakârlıklarla kazandığı istiklâl mücadelesini bütün dünyaya duyurduğu ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. Yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.
30 Ağustos Zaferi, milletimizin azminin, vatan ve millet sevgisinin, kahramanlığın, birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür. Bu zafer; imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletimizle kenetlenerek gösterdiği büyük zaferdir.
Bugün bizlere düşen görev ise tüm zorluklara rağmen kazanılan zaferin ardından kurulan Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve Ülkemizi her alanda en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle çalışmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Zafer’in 100. yılında, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“26 Ağustos’ta Büyük Taarruz ’la başlayan ve 30 Ağustos 1922’de Başkomutan Meydan Muharebesi ile taçlanan Kurtuluş Savaş’ımız yalnızca bizlere değil, dünyadaki tüm milletlere örnek olmuştur. Bu zafer, en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının sembolü olmuştur. Tarihimizin en önemli dönüm noktası ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir, örnek olmuştur. Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve bağımsızlığımız her zaman olduğu gibi bugünde Mehmetçiğimizin kahramanlık ve cesaretinde vücut bulmaktadır. Milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmenin, bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü felaketi aynı ruh ve heyecanla aşacağımıza yürekten inanıyorum.
Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zafer uğrunda can veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yâd ediyor; tüm Buldanlı hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ İL BAŞKANI)
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız en büyük zafer olan Kurtuluş Savaşımızın 100’üncü yıldönümünde tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gönülden kutluyorum. Aziz milletimiz, dün olduğu gibi gelecekte de vatanına, istiklaline, istikbaline ve mazlumlara sahip çıkmaya devam edecektir. Vatanımızı ve yüce değerlerimizi yükseltme çabamız kararlılık ve azimle devam edecektir.
Kahraman ecdadımız, 30 Ağustos’ta, milletimiz üzerindeki esaret anlayışını, milletimizin tek vücut olmasıyla mağlup etmiştir. 30 Ağustos, Anadolu muzafferiyetinin tescillendiği tarihtir. 30 Ağustos 1922’de Türk milleti, göğsündeki iman ve cesaretle her türlü emperyalist saldırılara boyun eğmedi. Topyekûn mücadele ile bir an olsun geri durmayan Türk milleti 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde de şanlı bayrağımızın gök kubbede dalgalanmasını sağlamıştır. Türk milleti, canını tankların önünde siper etmiş, vatan hainlerine fırsat vermemiş, canından çok sevdiği evlatlarını kutsiyeti uğrunda feda etmiştir.
Aziz milletimiz, imkansızlıklar içinde bulunsa da milli ve manevi değerlerini canını ortaya koyarak korumasını bilmiş, inandığı yoldan asla dönmemiş, varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir. Bizlere düşen görev, bütün imkansızlıklara ve yokluklara rağmen her türlü zorlukları aşarak vatan toprakları için gözünü dahi kırpmadan canını feda eden ecdadımızın kurduğu cumhuriyetimize ve kazanımlarına özenle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımaktır. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal savaşımızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

YUSUF GARİP (MHP İL BAŞKANI)
“30 Ağustos, emperyalist güçlere vurulmuş en büyük tokattır. Ancak bu tokadın acısını hala unutabilmiş değillerdir. Milletimiz vatanı ve bayrağı için kanının son damlasına kadar mücadele etmeye 100 yıl önce olduğu gibi bugünde hazırdır.
30 Ağustos Zaferi; yüce Türk Milletinin Mondros Antlaşmasıyla elini kolunu bağlamaya ve hemen ardından Sevr Antlaşmasıyla Anadolu’yu, ata toprağımızı parsel parsel bölmeye çalışanların yediği en büyük tokattır. 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle taçlanan büyük taarruz Türk Ulusunun; vatan, bayrak aşkıyla 7 düvele karşı duruşunun simgesi olmuştur.
Büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun ardında kenetlenmiş Türk ordusu ve Türk milleti, hele konu vatansa önlerinde hiçbir gücün duramayacağını göstermiştir.
30 Ağustos’da yedikleri tokadın acısını hala unutamayan emperyalist güçler, bir asır da geçmiş olsa saldırılarını farklı yollarla hala sürdürmektedir. Milletimiz bağımsızlığı, istiklal ve istikbali için kanının son damlasına kadar mücadele etmeye 100 yıl önce olduğu gibi bugünde hazırdır.
Anadolu’nun içlerine kadar ilerleyerek yurdumuzu bölüşmeyi hesap eden emperyalist güçler, aldıkları ağır yenilgiyle İzmir’e kadar ardına bakmadan kaçmıştır.
Ancak, korkuyla kaçarken ülkemizin her yanına da ateş salmışlardır. Çivril’de, Güney’de Buldan’da Sarayköy’de çok sayıda işgal edilmiş köy bulunmaktaydı. Emperyalist güçler, topraklarımızdan kaçarken, bazı köylerimizi ateşe vermiş, insanlarımızı da toplu halde şehit etmiştir. Yüreklerimizi de yakmışlardır. Bir Denizlili olarak, işgal altında kalan topraklarımızı ve yaşananları unutmamalıyız. Çivril’de Güney’de yakılarak şehit edilen masum köylülerimizi, atalarımızı unutmamalıyız. Çünkü, ardına bakmadan kaçan emperyalistlerin maşaları İzmir’de denize dökülürken, akılları hala bu topraklarda kalmıştır.
Özellikle gençlerimizden şunu çok iyi anlamaları özel ricamdır! 30 Ağustos zaferi sadece askeri bir zafer değildir. Büyük taarruz, bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, emperyalistlere karşı inançla mücadelenin ne denli büyük önem taşıdığının göstergesidir.
Başta da söylediğim gibi, tarihin en acı tokatlarından birini yiyerek defedilen emperyalist güçler, bugün farklı kollardan yine saldırmaktadır. Gençlerimiz bu saldırıları aynı 30 Ağustos ruhu ile irdelemeli ve milli değerlerine bu şekilde sahip çıkmalıdır.
Büyük Taarruzun 100’ncü yıldönümünü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tüm içtenliğimle kutluyorum. Zaferin mimarı, büyük komutan, askeri deha Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman Türk ordusunu bir kez daha minnetle anıyorum. Vatan için, millet için, zaferi bize getirirken canını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CUMHURİYET HALK PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Bu büyük zafer, Ulusumuzun önce kurtuluş ve bağımsızlık getirmiş, ardından da demokrasi ve Cumhuriyetle taçlanmıştır. Bu Büyük Zafer aynı zamanda dünya üzerindeki tüm mazlum milletler için de büyük bir umut ışığı olmuştur .Cumhuriyetimizin bizlere sunduğu her güzelliğe sonuna kadar sahip çıkmalı ve korumalıyız. Cumhuriyetimizi ve demokrasiyi daha ileri noktalara taşımak için 30 Ağustos Zaferi’nin kazanılmasına neden olan etkenleri hiçbir zaman unutmamalıyız. 100 yıl önce kazanılan Büyük Zafer’den bir yıl sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kısa süre içinde sanayide, ekonomide, eğitimde, sağlıkta ve yaşamın pek çok alanında önemli başarılara imza atmıştır. 100 yıl önce bugün atalarımızın canla başla mücadele ederek müdafaa ettiği bu toprakları ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumak, başta geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz olmak üzere tüm toplumun en başta gelen görevidir. Büyük Zafer’in hangi zor şartlarda ve nasıl kazanıldığı çok iyi bilinmeli ve asla unutulmamalıdır. Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, dünya tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve Zafer Bayramı’nı bizlere armağan eden kurtuluş mücadelesinin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

SÜLEYMAN EKİCİ (İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
“Bugün 30 Ağustos 1922’de, Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, Büyük Taarruz ’un zaferle taçlanışının 100’üncü yıldönümünü kutluyoruz. Bir kez daha bu büyük zaferin yıldönümüne kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı, hepimize kutlu olsun.

19 Mayıs 1919’da, Samsun’da yakılan kurtuluş ateşi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile sönmez bir meşaleye dönüşmüştür. Varlığımızın önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos’ta Türk milleti, şanlı ordusuyla istiklâl ve istikbalinin yok edilişine geçit vermemiş, kazandığı zaferi tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır. Bir milletin varlığını sürdürebilmesi, her ferdinde bağımsızlık inancı ve hür yaşama kararlılığının tek bir yürekte toplanmasıyla mümkün olabilmektedir. Türk milleti ve Türk ordusu bağımsızlık inancı ve hür yaşama kararlılığını, daima şerefle ve gururla taşımıştır. İşte bugün kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı, böylesine yüce duygu ve ortak değerlerle bütünleşerek ortaya çıkan bir bayramdır. Türk milletinin küllerinden doğuşunun simgesi olan 30 Ağustos Zaferi, birlik ve beraberlik ateşiyle yazılmış mümtaz bir destandır.

Şüphesiz dün olduğu gibi bugün de aziz milletimizin her bir ferdi; ülkesini tehdit altında gördüğünde olağanüstü bir vatanseverlik ve kahramanlık hissiyle kendisine yönelen tüm tehditleri bertaraf edecektir. Milletimiz, vatan uğruna her koşulda canını siper edeceğini daima göstermiştir. Milletimizin her bir ferdi, büyük ve müreffeh bir ülkenin evlatları olduğunu tüm dünyaya bağımsızlık ruhuyla kabul ettirmiştir.

Millet olarak en temel sorumluluğumuz, şüphesiz Cumhuriyet’imizin banilerinin bizlere mirasları olan sönmez bağımsızlık ve hürriyet meşalesini, sonraki nesillere ulaştırmaktır. Bizler, büyük güven duygusuyla gençlerimizin, çocuklarımızın ve nihayetinde milletimizin, bu bilinçle donatılmış olarak sorumluluklarını yerine getireceklerine inanmaktayız. Ülkemizin ilerlemesinde muasır medeniyet idealini, hep birlikte büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla yükseltecek ve yaşatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nızı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.”

İBRAHİM TEFENLİLİ (DTB YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kahramanca verdikleri mücadelenin zaferle ve tam bağımsızlıkla taçlandığını ifade eden Başkan Tefenlili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi milletimizin cesur, özverili ve fedakârca mücadelesi neticesinde zaferle taçlandırıldı.

Atatürk ve O’nun silah arkadaşlarının üstün gayretleriyle kazanılan bu zafer Anadolu’nun ilelebet Türk yurdu olarak kalmasını sağladı.

Milletimiz zor şartlar altında kazandığı bu zaferle tüm dünyaya vatanından ve bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini gösterdi.

Bugün üzerine bastığımız topraklara “vatanımız” diyebiliyorsak bunu başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere imkansızlıklar içerisinde toprağımıza sahip çıkan atalarımıza borçluyuz.

Türkiye Cumhuriyeti geçen 100 yıllık süreçte birçok zor sınavdan başarıyla geçti. Çünkü biliyoruz ki bizim atalarımızın miras bıraktığı bu vatandan başka vatanımız yok.

Bizler iş dünyası olarak var gücümüzle çalışacak, daha çok istihdam yaratıp daha çok üreteceğiz. Sahip olduğumuz vatanımızı kalkındırmak, ekonomimizi geliştirmek, refah düzeyimizi arttırmak hepimizin boynunun borcudur.

Anadolu’nun Türk yurdu olarak kalması için canla, başla mücadele eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve milletimizin göstermiş olduğu eşsiz mücadele daima gurur kaynağımız olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıldönümünü kutluyor, bu cennet vatanı bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI)
“Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 100. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 26 Ağustos 1922 günü başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarından düşmanın ayak izleri silinmiş ve Anadolu toprakları bizlere ebedi yurt olarak kazandırılmıştır. Ekonomik savaşların dünyanın her noktasında kıyasıya devam ettiği günümüzde; bizler, kahraman bir neslin evlatları olarak, üzerimizdeki yükün ve sorumluluğun farkındalığı ile ülkemizin ve milletimizin refahı için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, rahmetle; kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

OSMAN NAZLIER (AK PARTİ DENİZLİ GENÇLİK KOLLARI İL BAŞKANI)
Her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşkuyla kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, halkımızın bayramını en içten duygularıma kutluyorum. Başta biz gençler olmak üzere tüm milletimiz, dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için her türlü fedakarlığı gösterecek, bağımsız ve güçlü Türkiye kararlılığını sürdürecektir.
Hep birlikte sergileyeceğimiz bu kararlı duruşumuz ve mücadelemizle, Kurtuluş destanımızı yazan ecdadımızın bize emanet ettiği bu vatan için sonuna kadar hizmet edecek ve bu aziz vatanı bizden sonraki nesillere en güçlü şekilde miras bırakacağız. Milletimizin başarılarla dolu kutlu yürüyüşünde en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı