REKLAMI GEÇ

35 bin 700 dekar arazi suya kavuşacak

35 bin 700 dekar arazi suya kavuşacak

Devlet Su İşleri (DSİ) yenileme çalışmasının sürdürdüğü Çürüksu Sağ Salih sulama şebekesinin tamamlanmasıyla 35 bin 700 dekar arazi suya kavuşacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2020 Cuma, 12:22

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, yenileme çalışmaları devam eden Çürüksu Sağ Salih Sulama Şebekesi’ne ilişkin açıklama yaptı. Son yıllarda modern sulama projelerini hayata geçirdiklerini belirten Yıldız, “Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” dedi.

Denizli ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını belirten Yıldız, “Bu kapsamda Denizli Çürüksu Sağ Sahil Yenileme işi kapsamında sulama şebekesi ana boru hattında 3 bin 130 m uzunluğunda 1.800 mm çapında CTP boru imalatları montaj çalışmaları devam ediyor. İşin tamamlanmasıyla birlikte Irlıganlı, Eldenizli, Yeniköy, Küçükdere ve Kocadere mahallelerinde 35 bin 700 dekar tarım arazisinin su ihtiyacı karşılanmış olacak. 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 39 milyon 270 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor” dedi.

Yorumlar

Kocadere’li çiftçi   -  Bağlantı 11 Aralık 2020, 13:13

Çok yerinde bir proje.Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ancak projenin önümüzdeki sulama sezonuna (buğdayların ilk suyu nisan ayı başı) kadar tamamlanıp ovaya yeniden su verilmesi çok önemli yetkili müdürlerimizden isteğimiz bu .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı