REKLAMI GEÇ

Bakan Kirişçi, helikopter kazasında yaralanan personeli ziyaret etti

Bakan Kirişçi, helikopter kazasında yaralanan personeli ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Denizli’deki helikopter kazasında yaralanan mürettebatı hastanede ziyaret etti. Kirişçi üç personelinin sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2022 Perşembe, 13:53

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Denizli’de helikopter kazasında yaralanan personeli hastanede ziyaret etti. PAÜ Hastanesi’nde ikinci pilot Egor Turkov ve yardımcı pilot Ömer Kaan Çakır ile Denizli Devlet Hastanesi’nde OGM temsilcisi Kenan Erdem’in sağlık durumlarına ilişkin bilgi veren Kirişçi, bilinçlerinin açık olduğunu söyledi.
Denizli Valiliği’nde basın toplantısı gerçekleştiren Kirişçi, “Çardak’taki havalimanına yakın bir mevkide kazaya uğraması sonrası elim hadise yaşandı. Bu hadiseden 7 mürettebattan 2 Rus vatandaşı hayatını kaybetti. Onların dışında bir Türk bir Rus personelimiz PAÜ Hastanesi’nde, bir Türk personelimiz ise Denizli Devlet Hastanesi’nde tedavi oluyor. Sabahleyin ziyaretimiz esnasında kendilerinin durmu ile ilgili bilgi almış oldum. PAÜ Hastanesi’ndeki iki personel de iyi durumda. Tabi bazı kırıkları vesaireleri var. Bilinçleri açık, sağlık durumları iyi. Gittiğimizde kendileri ile de konuşma fırsatı bulduk. Denizli Devlet Hastanesi’nde teknik personel Kenan Erdem’i ziyaret ettik. Onun da durumumunu gördük. Sağlık durumu gayet iyi. Kendisine ve diğer arkadaşlarımıza acil şifa dileklerimizi ilettik. Ailelerine de geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Tabi Rus heyeti, komşu ülkeden gelmiş. İki kişinin hayatını kaybetmiş olması bizleri gerçekten çok üzdü. Netice itibariyle hayatın akışı içinde bunlar yaşanıyor. Konuya ilişkin kaza kırım ekibi şu anda olayla ilgili olarak gerekli incelemeleri başlatmış durumda. Bir taraftan da adli kısmı ile ilgili de savcılığımız çalışma yürütüyor. Rus tarafının bir tören talebi olmadı. Kendi geleneklerimize göre cenazeler hazırlanacak ve daha sonra kendilerine teslim edilecek. Bu tür organizasyonlarla ilgilenen bir şirket ile anlamışlar. Onlara teslim edilecek” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı