REKLAMI GEÇ

Eski Rektör Hasan Kazdağlı, Ak Parti ve DP’den sonra CHP’den de istediğini bulamadı

Eski Rektör Hasan Kazdağlı, Ak Parti ve DP’den sonra CHP’den de istediğini bulamadı

Pamukkale Üniversitesi’nde 8 yıl süreyle rektör olarak görev yapan Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’nın siyasi kariyeri başarısızlıklarla geçiyor. Daha önce Demokrat Parti’den milletvekili adayı, Ak Parti’den hem milletvekili, hem de büyükşehir belediye başkanlığına aday adayı olan Kazdağlı, bu kez şansını CHP’den denedi ama listeye giremedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2023 Pazar, 15:11

Savunma Bakanlığı müsteşarlığı yaptığı dönemde, Acıpayam’ın yetiştirdiği başarılı bürokrat olarak gösterilen Hasan Kazdağlı, 1999’da Pamukkale Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. 8 yıl boyunca bu görevde bulunan Kazdağlı döneminde üniversitenin fiziki yapısı hayli gelişti.

Kazdağlı, 2007 yılında Demokrat Parti’den milletvekili adayı oldu. Kazdağlı, “Demokrat Hasan” sloganıyla 1’nci sırada milletvekili seçilebilmek için çalıştı. DP o seçimde yüzde 8,87 oyla Denizli’de 4’ncü parti oldu. Fakat aldığı oy ve partinin barajı geçememesi nedeniyle Kazdağlı milletvekili seçilemedi.
Ardından akademik kariyerine devam eden Kazdağlı, 2014 yerel seçimlerinde yeniden ortaya çıktı fakat bu kez Ak Parti’den şansını denedi. Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Kazdağlı aday gösterilmedi. 2015 genel seçimlerinde yeniden Ak Parti’den bu kez milletvekili aday adayı olarak şansını denedi. Ancak yine listelerde kendine yer bulamadı.

Uzun süredir Denizli kamuoyu tarafından görülmeyen Kazdağlı, 2023 seçimleri öncesinde bu kez CHP kimliği ile ortaya çıktı. Kazdağlı, CHP’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. Ancak bugün ortaya çıkan listeler gösterdi ki, Kazdağlı’nın üçüncü siyasi kariyer girişimi de başarısızlıkla sonuçlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı