REKLAMI GEÇ

Fırıncılar Odası ekmeğin 5 lira olmasını istedi

Fırıncılar Odası ekmeğin 5 lira olmasını istedi

Denizli Fırıncılar Odası, 4 liradan satılan 200 gram etmeğe zam talebinde bulundu. Oda Başkanı Bekir Karadaban, ekmeğin 5 liraya yükseltilmesini talep ettiklerini belirterem-k, “Asgari ücretteki artış ve EYT düzenlemesi esnaf için büyük yük getirecek. Bu nedenle artış talebinde bulunduk ama acele etmiyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2022 Çarşamba, 12:57

Denizli Fırıncılar Odası ekmek zammı için harekete geçti. 4 liradan satılan 200 gram ekmeğin 5 liraya yükseltilmesi için başvuru yaptıklarını belirten Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, artan maliyetlerin yanı sıra yılbaşında yeniden yükseltilecek asgari ücret ile EYT konusunun esnafın en büyük sıkıntısı olduğunu söyledi.

Maliyetlerin sürekli arttığını, TMO’dan un tedarik edebildikleri için hammadde sorunu yaşamadıklarını dile getiren Karadaban, EYT’nin fırıncılar için ciddi kriz yaratacağını söyledi. Karadaban, “Çok uzun süredir çalışan personelin tamamının bir anda emekliye ayrılmak istemeleri ortaya tazminat sorununu çıkaracak. Fırıncı esnafı kara kara düşünüyor” dedi.

Ekmek zammı talebinde bulunduklarını ancak acele etmediklerini belirten Karadaban, yılbaşından önce zammın kesinleşmesini beklemediklerini ifade etti.

Yorumlar

Ömer kara   -  Bağlantı 12 Ocak 2023, 13:42

Kõylerde kasabalarda ki fírın kirasıyla şehirdeki aynı değil zam oranı ona göre belirlenmeli şehirdeki ekmekle köydeki ekmekfırını maliyeti bir degil

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı