REKLAMI GEÇ

Güller Ekspresi Denizli-Burdur arasında yolcu taşıyacak

Güller Ekspresi Denizli-Burdur arasında yolcu taşıyacak

TCDD, Güller Ekspresi ile İzmir-Burdur arasında tren seferlerini uygulamaya koydu. Tren, Denizli-Burdur arasındaki yolcu taşımacılığına da hizmet edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2024 Pazartesi, 22:58

1936 yılında ilk seferi yapılan ve 2008 yılında Pamukkale Ekspres’in kaldırılmasıyla sessizliği bürünen Burdur Garı’na 15 yıl sonra Güller Ekspres ilk seferini düzenledi.

Burdur- İstanbul seferlerinin gerçekleştirildiği Pamukkale Ekspresi’nin ise 25 Temmuz 2008’de kaldırılmasıyla birlikte 15 yılı aşkın bir süredir yolcu taşımacılığı yapılmayan Burdur Tren Garı’nı sadece yük vagonları kullanıyordu. Burdur Tren Garı’ndan yolcu bileti alan vatandaşlar ise son zamanlarda otobüslerle Isparta Gümüşgün’e taşınarak, trene bindiriliyor. Yine aynı şekilde, tren yolculuğunu yapan ve Burdur’a gelmek isteyen vatandaşlar, otobüslerle Gümüşgün’den Burdur’a taşınıyorlardı.

2008 yılından beri yalnızca yük vagonlarının kullandığı güzergah 20 Aralık 2023 tarihinde hizmete giren Güller Ekspres’in bugün düzenlediği ilk sefer ile eski kalabalık günlerine dönme yolunda ilk adımını attı.

Isparta Gar’ından çıkıp Burdur’a gelen tren Burdur Valisi Türker Öksüz, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, Burdur Milletvekilleri Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar tarafından tören ile karşılandı.

Burdur Güller Ekspres ile kapılarını misafirlerine açacak

Burdur Garı’ndaki törende yaptığı açılış konuşmasında Burdur’un 2008 yılından beri süre gelen tren özlemini sona erdirmek ve Burdurluların keyifli, güvenli ve ekonomik seyahate yeniden kavuşmasının sevincini paylaşmak için burada olduğunu dile getiren TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın konuşmasında; “Geçen ay Güller Ekspresi’nin seferlerine başladığını hatırlatan Yalçın, “Burdur bağlantısını bugün başlattığımız Güller Ekspresi, Burdur-İzmir seferine Burdur’dan 10.50’de hareket edecek, İzmir’e 19.34’te varacak. İzmir’den ise 10. 40’ta hareket edecek. Burdur’da 18.55’te varacak. Demir yolu, ulaştığı tüm şehirlere bolluk bereket götürmüş ve şehirlerin bölgesel gelişimine katkı sunmuştur. Tarihi, doğası ve yöresel lezzetleriyle kadim şehir Burdur Güller Ekspresi’yle kapılarını misafirlerine açacak, ekonomisine canlılık katacaktır.” dedi.

Bu tren Burdur’u diğer illere bağlayacak

Törende konuşan Burdur Valisi Türker Öksüz ise; “Burdurlular olarak bugünü özlemle bekliyordu herkes.  Trenin Burdur’a 15 yıl aradan sonra ulaşmış olmasını büyük bir memnuniyet ile karşılıyoruz. bu tren bizi Aydın’a, Denizli’ye, İzmir’e, ve bir taraftan da aktarmalarla Eskişehir’e, oradan İstanbul, Ankara ve Konya’daki yüksek hızlı tren hatalarına bağladığı belirterek, “Türkiye’nin her tarafında yaşayan insanlarla bir gönül köprüsü, demir yolu ağının kurulmuş oldu. İlimiz turizm hareketliliği bakımından her geçen gün kıymet kazanan bir şehir. Salda Gölü, Sagalassos, Kibyra antik kentleriyle, doğa ve tarihi güzellikleriyle, müzeleriyle oluşan bu turizm hareketliliğine tren seferlerinin çok önemli katkı ve katma değer sunacağına yürekten inanıyorum. Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Törenin ardından yolcularını alan tren protokol üyelerinin uğurlamasıyla gardan ayrılarak İzmir’e doğru yola çıktı. BURDUR (İHA)

Denizli-Burdur Treni Saat Kaçta?

Varış ve kalkış yeri olarak Burdur ile İzmir belirlenen Güller Ekspresi, Denizli garından da geçecek. Burdur’dan saat 10.50’de hareket eden tren 14.15’te Denizli’de olacak.  Denizli’den gitmek isteyenler ise saat 15.34’te Denizli garından trene binecek ve saat 18.55’te Burdur’a ulaşacak.

Denizli-Burdur Tren Bileti Ne Kadar?

TCDD’nin sitesinde bilet fiyatları 125 ila 140 TL aralığında değişiyor.

Denizli-Burdur Tren Güzergahı

Burdur’dan kalkan tren, öncelikle Gümüşgün (Isparta treni aktarma istasyonu) istasyonuna uğrayacak. Yine Isparta’nın Keçiborlu ilçesine uğradıktan sonra Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesi istasyonuna uğrayacak. Sütlaç, Dazkırı (Afyonkarahisar) istasyonlarından sonra Çardak, Bozkurt ve Kaklık (Denizli) istasyonları ile Denizli Tren Garı’na uğrayacak. Ardından İzmir treni güzergahını izleyecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı