REKLAMI GEÇ

Koronavirüs bal satışlarını 3 katına çıkardı

Koronavirüs bal satışlarını 3 katına çıkardı

Kovid-19 (koronavirüs) salgınına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler bala yöneldi. Denizli’de bal satışları son bir ayda 3 kat arttı. Bal üreticileri kovanlarının başından ayrılmıyor, 65 yaş üstü olanlar ise kaymakamlıklardan izin alarak çalışabiliyor.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 30 Mart 2020 Pazartesi, 19:04

Koronavirüs vakalarının ülkemizde görülmesiyle birlikte vatandaşlar farklı şifa yolları arıyor. Güçlü bağışıklık sistemi ise uzmanlar tarafından en fazla üzerinde durulan konulardan biri.

Bağışıklık sistemlerini güçlendirmek isteyenler, doğal ürünlere yöneldi. Bu ürünler arasında bal en çok tercih edilenler arasında yer aldı. Balın satışlarında patlama yaşandı.

Yılın yarısını kovanlarının başında geçiren Denizlili arıcılar, gece gündüz kovan başında çalışıyor. 65 yaş üstü arıcılar ise kaymakamlıklardan izin alıyor.

“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR”
Denizli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çomak, bal satışlarının son bir ayda 3 katına çıktığını ifade etti. Çomak, “Bal bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İnsanlar balın antiseptik özelliklerin farkına vardı ve daha bilinçli tüketiyor. Özellikle soğuk algınlığı ve solunum rahatsızlığı olanlara ılık su ile karıştırarak içmelerini tavsiye ediyoruz. Antiseptik özelliği nedeniyle koronavirüs gibi rahatsızlıkları için vücut direncini yükseltir” dedi.

“65 YAŞ ÜSTÜ, KAYMAKAMLIKTAN İZİN ALARAK ÇALIŞIYOR”
65 yaş üstü arıcıların Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı kararla kaymakamlıklardan izin alıp kovanları başında çalıştıklarını dile getiren Çomak, “Denizli’de arıcılıkla uğraşanların bir kısmı 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan oluşuyor. Bu vatandaşlarımız alınan karar gereği kaymakamlıklardan izin alarak kovanları başına gidebiliyor. 155’i arayan vatandaşlarımızı jandarma ekipleri kaymakamlıklara götürüyor, burada da iletişim ve adres bilgileri alınarak günlük ya da haftalık izin verilebiliyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı