REKLAMI GEÇ

Menderes Tekstil tüm işçilerini ücretli izne ayırdı

Menderes Tekstil tüm işçilerini ücretli izne ayırdı

Tüm Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası ciddi önlemler alınırken, özellikle tekstil gibi çok sayıda işçinin çalıştığı işyerleri tedirginlik yaratmaya başlamıştı. Bu konuda Menderes Tekstil’den örnek olacak bir adım geldi. Menderes Tekstil, tüm çalışanlarına 1 hafta ücretli izin verdi. Fabrika yönetimi, izne gönderdiği işçilerinin zor durumda kalmaması için maaşlarını da erken ödeyecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mart 2020 Pazar, 17:51

Tüm Türkiye koronavirüs ile savaşırken, Denizli ekonomisine kattığı artı değerlerin yanı sıra sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalarla da dikkat çeken Menderes Tekstil’den örnek bir karar geldi. Menderes Tekstil, 4.200 çalışanını koronavirüs tedbirleri kapsamında ücretli izne ayırdı ve evlerine gönderdi.

ÖNLEMLER İLK GÜN ALINMAYA BAŞLADI
Alınan tatil kararı ve bu süreçte yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Menderes Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Kaan Özgümüş, koronavirüsün Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren ciddi önlemler aldıklarını söyledi.

Fabrikada oluşturdukları eğitimli bir ekip ile sürekli dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirdiklerini dile getiren Özgümüş, fabrika girişlerinin doktor gözetiminde ateş ölçerler ile yapıldığını ve 37.8 kuralına harfiyen uyulduğunu söyledi.

DEZAVANTAJI KESİM ÖNCEDEN İZNE AYRILDI
Fabrikanın 4.200 çalışanı bulunduğunu belirten Özgümüş, “1.5 hafta önce hamile, kronik hasta, 60 yaş üstü ve engelliler grubunda yer alan 553 çalışanımızı ücretli izne ayırdık. Bu grubun içine, yakını umreden gelen ya da umreden gelenlerle temas edenler de eklendi” dedi.

Fabrika girişlerinin kontrol altında tutulduğunu, ziyaretçi alınmadığını ve tüm toplantıların iptal edildiğini anlatan Özgümüş, satış gruplarında ise evden çalışma yöntemine geçildiğini kaydetti.

TÜM İŞÇİLER İZNE AYRILDI
Son olarak tüm çalışanların bir hafta ücretli izne ayrıldığını ve evlerine gönderildiğini anlatan Özgümüş, evde kaldıkları sürede zor durumda kalmamaları için de maaşlarının erken ödeneceğini kaydetti. Özgümüş, fabrikada İŞKUR’dan gelen çalışanların da bulunduğunu belirterek, mağdur olmamaları için izinli oldukları günlerin farklarının fabrika yönetimi tarafından karşılanacağını kaydetti.

Çalışanları evde oldukları sürede de yanlarında olacaklarını dile getiren Özgümüş, “Pazartesi gününden itibaren birlikte çalıştığımız psikologlar evde kaldıklarında nasıl davranmaları gerektiği konusunda destek verecek. Hazırladığımız bilgilendirme kitlerini de çalışanlarımızın evlerine göndereceğiz.

Yorumlar

Dr.Barbaros Kon   -  Bağlantı 30 Mart 2020, 10:07

İK Müdürü Sn.Kaan Özgümüş insan kaynakları uygulamaları ile Denizlide her zaman örnek olmuştur. Tebrik ederim.

bi eğitimci   -  Bağlantı 23 Mart 2020, 14:26

Duyarlılığından dolayı fabrika yönetimini tebrik ediyorum. Diğer fabrikalara örnek olması temennisiyle.

Muhlis   -  Bağlantı 23 Mart 2020, 13:20

Umarım Denizli’deki tüm tekstil şirketleri, bu şirketi örnek alıp, onlar gibi işçilerine izne ayırır. Can, mal mülkten daha önemli.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı