REKLAMI GEÇ

Rektör danışmanı, CHP’yi hedef alan paylaşım sonrası görevden alındı

Rektör danışmanı, CHP’yi hedef alan paylaşım sonrası görevden alındı

Pamukkale Üniversitesi Rektör Danışmanı Hüseyin Aslan’ın CHP’yi hedef alan paylaşımı ortalığı karıştırdı. CHP’liler hakaret dolu paylaşımı yargıya taşımaya hazırlanırken, Aslan, Rektör Bağ tarafından görevden alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2020 Cumartesi, 14:23

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ’ın dört danışmanından biri olan Hüseyin Aslan, twitter hesabından CHP’yi hedef alan hakaret dolu bir mesaj paylaştı.

HAKARET DOLU PAYLAŞIM
Aslan, “100 yıldır devam eden bu illet zihniyet” diye mesajında; CHP’yi terör sevicilikle, İngiliz maşası olmakla ve pis işlerin arkasında olmakla suçlayan sayısız ifadeye yer verdi:

GÖREVDEN ALINDI
Paylaşım Pamukkale Üniversitesi’nin üst yönetimini de harekete geçirdi. Edinilen bilgilere göre Rektör Bağ’ın olaydan haberi akşam oldu ve ilişiğinin kesilmesi talimatını verdi. Sabah saatlerinde ise yazı Hüseyin Aslan’a ulaştı. Rektör Bağ, sosyal medya hesabından açıklamayı ise öğleden sonra yaptı:

KARACA: İKTİDARIN GÖZÜNE GİRME HEVESİ
Paylaşımın kısa sürede yayılması ve medyada da yer almasıyla CHP’liler harekete geçti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca yazılı açıklama ile hem Rektör Bağ, hem de danışmanı Aslan’a tepki gösterdi, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik şuursuz, fütursuz, bilinçsiz sözleriyle, iktidarın gözüne girmek hevesiyle yanıp tutuşan bir akıl, edep ve izan yoksununun bilmesi gereken şudur ki rüzgarın peşine takılıp iftira, yalan dolanla gözü dönenler kendi çamurlarında boğulurken kimse kendilerine el uzatmayacaktır. Üniversite gibi bir bilim yuvasında hiçbir görevin emanet edilemeyeceği bu şahsın, üstelik Rektör danışmanı unvanı ile partimize yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımı kamuoyunun bilmesini isterim” dedi.

“DÖNEM YALAKALIĞI”
Karaca, Aslan’ın paylaşımlarının ‘dönem yalakalığı’ olduğunu ileri sürerken, “Tek adam ve şürekasını övme pişkinliği dışında, nedense bilimsel paylaşımına rastlayamadığımız şahıs, gazetecilik ilke ve etiğine aykırı yalan yanlış haber yapan sözde medya organlarının iftira metinlerini paylaşmak, Saidi Nursiye övgüler düzmek gibi hareketleriyle, kendini ortaya dönem yalakası olarak atarak prim yapmaya çalışmaktadır” diye konuştu.

CHP İL YÖNETİMİNDEN SUÇ DUYURUSU
CHP İl Bakanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise ağır ifadeler kullandığı açıklamasında, Hüseyin Aslan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtip, “PAÜ rektör danışmanı olduğu iddia edilen ahlak ve edep yoksunu Hüseyın Aslan isimli müptezeli, her şeyini borçlu olduğu Cumhuriyet ve onun kurucu partisi CHP’ye laf eden bu terbiyesizi bilimin yuvası Pamukkale Üniversitesi danışmanı yapanlar gereğini derhal yapmalıdır” dedi. çavuşoğlu, pazartesi günü açıklama ve suç duyuru yapılacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

nihat turan   -  Bağlantı 5 Nisan 2020, 14:14

rektör hadini aşmıştır hiç bir değere hakaret etme hakı yoktur üniversite gereğini yapmıştır

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı