REKLAMI GEÇ

Sosyal medyadan evcil hayvan satanlara sıkı takip

Sosyal medyadan evcil hayvan satanlara sıkı takip

Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, kedi ve köpek türü evcil hayvanların yalnızca ruhsatlandırılan işyerleri aracılığı ile yapılabileceğini hatırlatıldı, “Sosyal medyadan evcil hayvan satışı yaptığı tespit edilenlere ağır cezalar uygulanacak” denildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2022 Perşembe, 17:38

Evcil hayvan satışına ilişkin yapılan düzenlemelerin ardından yalnızca ruhsatlandırılan işyerleri yetkilendirilmiş, bunun dışında kedi ve köpek satışı yasaklanmıştı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda ev hayvanı satış yerleri olan petshoplarda kedi ve köpek bulundurulmasının yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, “Kedi ve köpek türü hayvanların satış işlemleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ruhsatlandırılmış satış yerleri tarafından yapılmaktadır. Bu satış yerleri İl Müdürlüğümüz tarafından yıl boyunca denetlenmektedir. Son günlerde ev hayvanı satış yeri ruhsatına sahip olmayan kişilerce sahiplendirme adı altında kedi ve köpek satışı yapıldığı, satış için sosyal medya platformlarının kullanıldığı ve alıcıların mağduriyet yaşadığına dair şikayetlerin arttığı gözlemlenmektedir. Bu kişilere, tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanmaktadır. Kedi ve köpek satın almak isteyen vatandaşlarımızın ruhsatlı işyerlerini tercih etmeleri büyük önem arz etmektedir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı