REKLAMI GEÇ

Suç duyurusunda bulunan CHP Pamukkale örgütünden Gürlesin’e yeni sorular

Suç duyurusunda bulunan CHP Pamukkale örgütünden Gürlesin’e yeni sorular

Görevi döneminde usulsüz ödeme yaparak belediyeyi zarara uğrattığı iddiasıyla hakkında soruşturma izni verilen eski başkan Hüseyin Gürlesin’e CHP Pamukkale ilçe örgütü yeni sorular yöneltti. Gürlesin’in ‘sorumlu olarak işaret ettiği eski başkan yardımcısı Selim Arkan’la ilgili olarak da, “Siz dayı yeğen değil misiniz, Selim Arkan bilginiz dahilinde mi sessiz kalıyor?’ diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2021 Perşembe, 16:35

CHP Pamukkale örgütü, eski belediye başkanı Hüseyin Gürlesin döneminde usulsüz ödeme ile belediyenin 8 milyon 384 bin lira zarara uğratılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturmayı da takip eden CHP ilçe örgütü, soruşturma izni verilmesinden sonra Hüseyin Gürlesin’in açıklamalarını değerlendiren bir açıklama yaptı ve sorular sordu.

Sürecin bugüne nasıl geldiğinin özetlendiği açıklamada, Gürlesin’in “AK Parti’ye zarar vermek maksadıyla, Ana muhalefet partisi yetkilileri başta olmak üzere bir takım kötü niyetli çevrelerce bir takım asılsız iddialar ortaya atılmış ve İçişleri Bakanlığı’nca yapılan bir inceleme çarpıtılarak basına servis edilmiştir” sözleri hatırlatılarak, “Ana muhalefet partisi olarak bir usulsüzlük gördüğümüzde araştırma yapmak, suç duyurusunda bulunmak, bu konuda belediye meclisinde sözlü ve yazılı soru önergesi vermek, basın açıklamasında bulunarak sorumlu olduğumuz toplumu aydınlatmak kamu yararı adına birinci görevimizdir” denildi.

TESADÜF

Açıklamada, Gürlesin’in sorumlu olarak o dönemki yardımcısı Selim Arkan’ı işaret ettiği bölümle ilgili şu görüşler aktarıldı:
“Ne tesadüftür ki temlik sözleşmesine onay verildiği tarihte ve usulsüz ödemelerin yapıldığı tarihte Başkan izinlidir ve yine tesadüf vekalet Başkan yardımcısı Selim Arkan’a verilmiş ve tüm işlemler Başkanın bilgisi ve izni dışında Başkan yardımcısı Selim Arkan’ın kendi yetki ve inisiyatifiyle yapılmıştır.

Eski Başkan, hiçbir hukuki sorumluluğunun bulunmadığını, temlik sözleşmelerinin kendi görevde olmadığı zamanda teslim edildiğini ve ödemelerin kendi olmadığı zamanda yapıldığını belirtirken, temlik onayını veren ve ödemeleri yapan Başkan yardımcısı Selim Arkan’ın hukukçu olması ve Başkanın onun yaptığı işlere güven duyması nedeniyle böyle bir durum olduğunu söylemektedir. Ancak dikkat çeken nokta ise; Başkanın belediyenin sevk ve idaresinden sorumlu olmasına rağmen mevzuatlara aykırı şekilde gerçekleşen ödemelerin kendi bilgisi dışında yapılmasını hayatın doğal akışı içinde bulmasıdır.

SORULAR

Eski başkan Gürlesin’e yeni soruların yöneltildiği açıklamanın ilgili bölümü şöyle:
“Eski Başkan Hüseyin Gürlesin’e soruyoruz: Başkan Yardımcısı Selim Arkan AK Parti meclis üyesi değil miydi?
Selim Arkan sizin yeğeniniz değil midir? Aranızda dayı yeğen ilişki yok mu?
İnşaatı tamamlamadan kaçıp giden firmalara yapılan çek ödemelerinde sizin imzanız yok mu?
Usulsüz ödemeleri ne zaman öğrendiniz?
Öğrendiğinizde Başkan Yardımcısı Selim Arkan’ı neden görevden almadınız ve yasal süreci neden başlatmadınız?
Kontaş İnş. Tur. San. Ltd. Şti.’ne 2019 yerel seçimlerinden 4 gün önce Ankara 23. İcra Müdürlüğü’nden icra takibi yaptırmanız olayı gizlemek değil midir?
Konu ile birinci dereceden ilgili Başkan Yardımcınız ve yeğeniniz Selim Arkan’dan konu ile ilgili bugüne kadar hiçbir açıklama gelmemiştir. Bilginiz dahilinde mi sessiz kalmaktadır?
Kurucu belediye başkanı olarak sıfır borçla yönetmeye başlayıp, hiçbir projesini bitiremeyip, 5 sene sonunda 340 milyon TL borç yükü altına soktuğunuz belediyenin başkanlık makamı için partiniz tarafından yeniden aday gösterilmemiş olmanız acaba ‘’başarısız belediye başkanı’’ olduğunuzun da tescili anlamı taşıyor diye algılanabilir mi?”

Pamukkale’nin eski başkan ve başkan yardımcısı hakkında soruşturma izni

Belediyeyi 8 milyon liradan fazla zarara uğratmakla suçlanan eski başkan Gürlesin’den yeni açıklama

Yorumlar

Zehni ERTUĞRUL   -  Bağlantı 8 Nisan 2021, 17:50

Ne tesadüf ki hüseyin gürlesin’in avukatlığını Denizli’de avukat kalmamış gibi Ankara Barosuna kayıtlı eski bir Milletvekili yapmaktadır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı