REKLAMI GEÇ

Tapu ve nüfus işlemleri randevu ile yapılacak

Tapu ve nüfus işlemleri randevu ile yapılacak

Denizli Valiliği, tapu ve nüfus işlemleri ile ilgili alınan tedbirleri açıkladı. Buna göre, hem tapu hem de nüfus cüzdanı ve ehliyet işlemlerinde randevusuz işlem alınmayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2020 Çarşamba, 15:14

Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nde yapılacak işlemlerle ilgili web-tapu uygulaması üzerinden randevu alınması zorunluluğu getirildiği belirtilerek, randevusuz hiçbir işlemin yapılmayacağı belirtildi. Web-Tapu uygulaması ile işlemler tamamlandıktan sonra sadece imza için taraflar müdürlüğe çağrılarak işlemleri kısa sürede tamamlanabiliyor.

Aynı önlemler Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü için de geçerli oldu. Denizli Valiliği, zorunlu olmadıkça nüfus cüzdanı ve ehliyet değişimi yapılmamasını isterken, “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce randevu sisteminde yapılan düzenleme ile biyometrik veri alınan T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi başvurularında randevulu işlem süresi 8 dakikadan 30 dakikaya çıkarılarak Nüfus Müdürlüklerinin işlem sayısı asgari düzeye indirilmiştir.

Bu kapsamda zorunlu ve acil haller dışında T.C. Kimlik Kartı, pasaport ve sürücü belgesi başvuruları randevusuz olarak alınmayacaktır. Vatandaşlarımız randevularını ALO 199 Çağrı Merkezi veya randevu.nvi.gov.tr adresinden alabilirler” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı