REKLAMI GEÇ

15 yıldır unutmadılar

15 yıldır unutmadılar

Hatay’da 1998 yılında askerlik görevini yaparken, teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit olan Denizlili komando onbaşı Halil Taşsöz’ün silah arkadaşları, her yıl şehit olduğu günün yıldönümünde Tavas İlçesi’nde yaşayan ailesini ziyaret ediyor. Şehit Taşöz’le aynı timde görev yapan 15 arkadaşı bu yılda Tavas’ta toplanıp, şehit silah arkadaşlarının mezarı başında dua okudu.

/ DENİZLİHABER / 16 Mart 2013 Cumartesi, 17:27

Hüseyin BAYBARS/TAVAS, (DHA)
Tavaslı Komando Onbaşı Halil Taşöz, 18 Mart 1998 tarihinde Hatay’ın Erzin İlçesi’ne bağlı Sofular Yaylası’nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. Komando Onbaşı Halil Taşöz’ün silah arkadaşları tam 15 yıldır şehit ailesini ziyaret ediyor ve vefa örneği gösteriyor.

Şehit annesi Havana Taşöz ile şehit babası Abdullah Taşöz’ün ellerini öpen asker arkadaşları, eski günlerdi andıktan sonra mezarlığa gidip, dua okudu. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, şehit asker arkadaşları, anne Havana Taşöz ile babası Abdulah Taşöz’e bir evladını şehit verdiğini ancak 15 evladının daha olduğunu söylediler.

Şehidin silah arkadaşlarından Ergin Gönül, kahramanca çarpıştıklarını belirterek, “Biz Özel Harekat’a bağlı C Timi’nde görev yapıyorduk. Terhisimize 41 gün vardı. Nevruz öncesi şehre eylem yapmaya gelen terörist grup ile arazi kontrollerimiz sırasında karşılaştık. Yakın mesafede çatışma çıktı. İki arkadaşımız bu çatışmada şehit düştü bir de gazimiz var. Çatışmada teröristler 9 kişi kaybetti. Terhis olduktan sonra ilk iş olarak şehit olan arkadaşlarımızın ailelerine destek olmak için ziyaretler yapıyoruz. Her yıl toplanıp, Tavas İlçesi’ne geliyoruz anne ve babasının elini öpüp, şehidimizin mezarı başında dua okuyoruz” dedi.

denizli-15-yıl-sehit-olan-sehite-arkadaslarinden-vefa-ic

Anne Havana Taşöz ile baba Abdullah Taşöz, oğlunun şehit olduğunu ancak 15 evladının daha bulunduğunu belirterek, “Oğlumu vatana şehit verdik. Arkadaşları bizi hiç unutmadı. Her yıl bizi ziyaret geliyorlar. Çok duygulanıyoruz. Bizde onları kendi evladımız gibi bağrımıza basıyoruz” dedi.

Yorumlar

mehmet ali   -  Bağlantı 19 Mart 2013, 17:17

OĞUZHAN Orada bulunanlardan biri olarak herkes adına tşk ederim.bizleri facebook tan ”ÖZEL HAREKAT C TİMİ” GRUBUNDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ…

Oğuzhan   -  Bağlantı 17 Mart 2013, 12:43

helal olsun sizlere ..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı